Bu mantıda hamur yerine yufka kullanılmasının nedeni hem daha ince hem de daha yağsız olmasıdır. Bu sayede kilo aldırmaz. Ayrıca diyet mantıda kıymalı harç yerine kalorisi düşük ve hızlı sindirilebileceğiniz sebzelerden oluşan bir harç hazırlanır. Sağlığınız açısından en doğru seçim olan diyet mantının lezzetinde hiçbir değişiklik olmayacaktır.

Malzemeler:

-5 adet yufka

-2 adet havuç

-1 adet soğan

-1 kilo kabak

-Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

-Soğanı doğrayarak sıvı yağda kavurun. Üzerine havucu ve kabağı rendeleyip ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen sulu harcı soğumaya bırakın.

-Yufkayı düz bir zemine sererek dörde bölün. Daha sonra kenarını harçtan koyarak, gül böreği şeklinde sarın. Sarılan mantıları yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye koyun ve 185 derecede kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz.