Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nin konferansına katılan Jeofizik Mühendisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ege ve Akdeniz’de tsunami tehlikesi olduğunu belirterek, "Ege ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerle birlikte bir tsunami erken uyarı sistemi kurulmalı." dedi.

Deprem Haftası nedeniyle Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nin toplantısına katılan Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu açıklamalarda bulundu. Ege ve Akdeniz’de tsunami tehlikesi olduğunu söyleyen Gündoğdu, halk arasında ‘artçı depremlerin büyük depremlerin enerjisini azalttığı’ görüşünün matematiksel olarak mümkün olmadığını kaydetti. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen deprem konferansına Afet Yönetimi Uzmanı Özden Işık, Sosyal Hizmet Uzmanı Ezgi Yalçın ve Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam'la birlikte Jeofizik Mühendisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu katıldı.

Depremlerin vites değiştirir gibi güç değiştirmediğini söyleyen Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ege ve Akdeniz'de meydana gelecek bir depremle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Gündoğdu, şunları söyledi. "Ege Akdeniz tarihsel olarak çok gizli bir tsunami tehlikesinin olduğunu bize söylüyor. Yapacağımız şey Ege ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerle tsunami erken uyarı sistemlerini kurmaktır. Marmara için böyle bir tehlike ve risk söz konusu değil. Marmara'nın büyük bir tsunami üretemez. Ege ve Akdeniz için tsunami tehlikesi çok ciddi bir durumdur. Öbür önlemler genel önlemlerdir."