Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir'de görülen kuş gribi vakası için 'Teyakkuz halinde' olunduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu; “Teyakkuz halindeyiz. Her türlü tedbiri alacak dinamikleri oluşturduk” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yalova Devlet Hastanesi’nin 85 yataklı ek hizmet binası açılışı için geldiği Yalova’da ilk olarak Yalova Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik bahçesinde çiçekle karşılanan Müezzinoğlu Valilik anı defterini imzaladı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir’de görülen kuş gribi vakasıyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Müezzinoğlu, şu açıklamayı yaptı: "Şu anda bilimsel olarak gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığı bütün tedbirleri alıyor ama şu anda Balıkesir'de alınan tedbirlerin ötesinde ilave tedbirler gerektirecek bir sürece şuanda ihtiyaç duymuyoruz. Ama biliyorsunuz ki viral bulaşma yolları bizi her zaman teyakkuzda olmayı gerektiriyor. Teyakkuz halindeyiz. Her türlü tedbiri alacak dinamikleri oluşturduk. Özellikle de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız. Sağlık Bakanlığı olarak da Halk Sağlığı Kurumumuz yakın takipte."