Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya'ya vatandaşların desteği devam ediyor. Antalyalılar da banka şubelerine koşarak birikimlerini destek amaçlı Bank Asya’ya yatırdı. Para yatıranlar arasında başka bankalardaki hesaplarından para çeken de var, karne parasını getiren de, doğacak çocuğu için yaptığı birikimi yatıran da.

Yapılan operasyonla bankadan mevduat çıkışı yapılmasının planlanmasına rağmen vatandaşlar bu oyunu bozdu. Antalya’da bankalarına sahip çıkan yüzlerce vatandaşlar banka şubelerine akın etti. Yaptıkları birikimleri Bank Asya’ya yatıran vatandaşlar ellerinde taşıdıkları, ‘dert çekeriz para çekmeyiz, batırmaya değil yatırmaya geldik, zalimin kılıç değil mazlumun zırhı olmaya karar verdik, bankama sahip çıkıyorum ülkeme sahip çıkıyorum, 1 kuruş bile çekmem bilesin’ yazılı dövizlerle şube önlerinde sessiz eylem yaptı.

"DOĞACAK ÇOCUĞUMUZ İÇİN BİRİKTİRDİK, BANK ASYA’YA YATIRDIK"

Bank Asya’ya destek vermek için şubeye gelenlerden Serhat Albayrak, şuan yapılanların bir çocuk oyunu gibi olduğunu söyledi. "Döndürüp dolaştırıp sürekli hep aynı şeyleri sunuyorlar." diyen Albayrak, "Ama artık yemezler. Siz gidin kumda oynayın. Ben eşimle dün akşam konuştum. Bunun için birikim yapmaya başladık. Eşim dediki; ‘Bunu götürün oraya yatırın.’ Öyle bir karar aldık. Yeni doğacak olan çocuğumuz için hazırladığımız parayı bankaya yatırdık." dedi.

KARNE PARASINI YATIRDI

Bankaya gelenlerden Emre Cengiz de, karne parasını yatırmak için geldiğini söyledi. Elli lira yatırdığını söyleyen Cengiz, "Bank Asya’ya destek olsun diye yatırdım. Benim param kurtarmasa bile birlikte herkes yatırırsa kurtarır inşallah." dedi.

"EVLATLARINI KORUMAK İÇİN ÜLKEYİ YOKLUĞA SÜRÜKLÜYORLAR"

"Biz bitmeden Bank Asya’da bitmeyecek." diyen Kadir Çil, milletin sahip çıktığı bankaya sahip çıkmak için şubeye geldiğini söyledi. Yapılan operasyona tepki gösteren Çil, "Bizler dik duruşumuzla bu milletin ölmediğini, bu milletin her zaman burada olduğunu göstereceğiz. Her zaman bu hizmet hareketinin arkasında olduğumuzu her şeyiyle desteklediğimizi yine söylüyoruz bundan sonra da söyleyeceğiz. Tek derdi evlatlarını korumak için bütün ülkeyi yokluğa sürükleyen devlet liderleri görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"BU HAKSIZ, AKIL DIŞI"

Hüseyin Tulpar da, emekli maaşını zorunlu olarak başka bir bankadan aldığını ancak oradan Bank Asya’ya aktaracağını söyledi. “Mahkeme kadının mülkü değildir.” diyen Tulpar, devlet kurumlarında vazife almış, bir yerlere gelmiş insanların yetki ve görevlerini keyfi kullanamayacaklarını ifade etti. Bütün bankalara ve finans kurumlarına verilen hakların sebepsiz ve haksız bir şekilde Bank Asya’dan alındığını söyleyen Tulpar, “Bunu yapanların asla hakkı yok buna. Milletimizin basiretine ve uzak görüşlülüğüne son derece itimat ediyorum. Bizi alakadar etmiyor dediğimiz her işin her gelişmenin faturası sırtımıza biniyor. Vatanımızı milletimizi alakadar eden her meselede hassas olmak mecburiyetindeyiz. Demokrasiye yaşatmak ve geliştirmek ancak böyle bir anlayışla mümkün olur.” şeklinde konuştu. Namık Kemal’in Hürriyet Kasidesi’nden ‘Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin, Dönersem kahbeyim millet yolunda bir azîmetten’ dizelerini hatırlatan Tulpar, “Bu haksız akıl dışı. Topyekun Türk ticari ve iktisadi hayatını büyük sarsıntılara sevk edecek böylesi bir tasarrufu yapanların pişman olacaklarını, bu işten vicdanlarının rahatsız olacaklarını anlıyorum. Millet bir gün bunun hesabını muhakkak soracaktır. Her musibetin bir iyi tarafı da vardır.” ifadelerini kullandı.

"PADİŞAHIMIZ MALIMIZA GÖZ KOYDU"

Destek için bankaya gelenlerden Nurten Erakça, yaşanan olayları verdiği ilginç bir örnekle şöyle anlattı: "Burada biz hep Osmanlı’dan dem vuruyoruz, ecdadımız diyoruz. Yıl 1839 Tanzimat Fermanı. Diyorki o fermanda: 'Müslüman gayri Müslim herkesin canı, malı, ırzı, namusu devlet güvencesi altındadır. Yıl 2015. Müslüman bir memlekette yaşıyoruz, Müslüman bir yöneticimiz var. Biz de bir tebayız. Ama ne canımız, ne malımız, ne de huzurumuz kalmadı bu ülkede. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kimi kime şikayet edeceğimizi de bilmiyoruz. Şuanda şikayet edeceğimiz bir padişahımız yok. Çünkü padişahımız bizim malımıza göz koydu. Biz kime gidelim. Çok mağdur durumdayız." Erakça, ellerinde ne varsa bankaya yatırdığını, tek kuruşlarına dahi dokunamayacaklarını söyledi.

"BAŞKA BANKADAN ÇEKTİ, BANK ASYA’YA YATIRDI"

Başkan bankalardaki parasını çekerek Bank Asya’ya yatıran Yusuf Özdemir de, ailecek bütün paralarını buraya aktardıklarını söyledi.