PKK terör örgütü mensupları tarafından Siirt'in merkeze bağlı Kışlacık Köyü yakınlarından geçen özel bir şirkete ait doğalgaz istasyonuna saldırı gerçekleştirildi.

Akşam saatlerinde PKK terör örgütü tarafından Siirt şehir merkezine bağlı Kışlacık ve Eğlence köyleri arasında yer alan özel bir şirkete ait olan doğalgaz istasyonunun, doğalgaz sevkiyatı yapmakta olan boru hatlarına saldırı gerçekleştirildi. Saldırı gerçekleştirilen boru hattının şehir merkezine doğalgaz sevkiyatı yaptığı öğrenildi.

Yetkililere bildirilen olay sonrasında bölgede operasyon başlatılırken, tahribatın hasar tespit çalışmaları sonrasında belirleneceği öğrenildi. Doğalgaz şirketi yetkilileri saldırı sonrasında yaptıkları açıklamada, zararın hasar tespit çalışmaları akabinde netleşeceği ifade edilirken, büyük bir hasarın yaşanmış olması durumunda ise Siirt şehir merkezine doğalgaz sevkiyatı esnasında aksamaların da yaşanabileceği öne sürüldü.

Siirt Batman Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin basınç düşürme istasyonuna 18 kilometre mesafede bulunan, Kışlacık köyü sınırları yakınlarında 20.20 sıralarında meydana gelen patlama sonrasında BOTAŞ'ın hasar giderme çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi. Gelişmeler konusunda abonelere kısa zaman içinde bilgilendirme yapılacağı kaydedildi. Yetkililer yaşanan gelişmeler sonrasında kullanıcıları uyarırken, abonelerin yakıcı cihazlarını kapalı konuma getirmeleri ve gaz arzı yeniden sağlanması sonrasında