Edirne’de belediye ekiplerinin yaptığı kazı sırasında, doğalgaz borusunun patlaması sonucu Dilaverbey Mahallesi büyük bir tehlike atlattı.

Olay, Arifpaşa ile Cumhuriyet Caddesi’nin kesiştiği noktada meydana geldi. Bir apartmanın zemin katına su girdiği ihbarını alan belediye ekipleri bölgeye geldi. Arifpaşa Caddesi üzerine gelen ekipler, gaz dağıtım şirketine haber vermeden iş makinesi ile kazıya başladı. Yapılan kazıda, yaklaşık bir buçuk metre derinlikte bulunan gaz borusuna denk gelindi. Kepçe darbesiyle patlayan borudan şiddetli gaz sızıntısı başladı.

Büyük bir paniğe neden olan olayda vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis ekipleri de bölgeye gaz dağıtımı yapan firma ile irtibata geçti. Firma görevlileri kısa süre içerisinde olay yerine intikal etti. Ekiplerin yaptığı müdahale sonucunda patlayan boru onarıldı ve gaz sızıntısı önlendi. Yaşanan sızıntı sırasında gazın alev almaması muhtemel bir faciayı önledi.

Olayı gören vatandaşlar, Öztürk apartmanına su girmesi nedeniyle belediye ekiplerinin gelerek kazı yaptığını söyledi. Kazı yaptıkları sırada doğalgaz borusunun patladığını belirten mahalle sakinleri, yaklaşık 5 dakika boyunca sızıntının yaşandığını dile getirdi.