Afyonkarahisar'da Mahalli Çevre Kurulu'nun altyapı çalışmalarının tamamlandığı mahallelerde doğalgaz yâ da termal su ısıtmasına (AFJET) geçilmesi yönünde aldığı karara yapılan itiraz, mahkemeden döndü. Afyonkarahisar İdare Mahkemesi, bir vatandaşın uygulanan yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davayı reddetti. Yetkililer, alt yapısı tamamlanan mahallelerde verilen süre içinde şartları yerine getirmeyenlere idari yaptırım uygulanacağını bildirdi.


KİMSENİN MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da halkın sağlığını ve çevre sağlığını düşündüklerini, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Çoban, Mahalli Çevre Kurulu'nun aldığı kararı vatandaşlara duyurmak için ekiplerin kapı kapı dolaşıp tebliğ ettiğini belirtti. Çoban, “Kimsenin ceza almasını veya konudan haberi olmadığı için mağdur olmasını istemeyiz. Ancak Anayasa'nın 56. maddesi açıktır ve ‘herkes sağlıklı ve dengeli bir çevre de yaşama hakkına sahiptir’ denmektedir; bunu sağlamakta bizim görevimizdir. Ancak halkımızın gözünde yanlış bir izlenim var. Bu karar bizim tarafımızdan alındı zannediliyor.” dedi.

Kararın, Afyonkarahisar Valiliği'nin ve tüm kurumların bulunduğu Mahalli Çevre Kurulu tarafından alındığını ifade eden Çoban, kararın uygulayıcısının belediye olduğunu anlattı. Çoban, İl Mahalli Çevre Kurulu'nun belirlediği tarihler arasında ilgili mevzuata uyulmadığının tespit edilmesi halinde 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre idari yaptırımlar uygulanacağını dile getirdi.