Ankara’da ekonomik durumları elvermediği için doğalgaz bağlı dairelerine ısınmak için soba kuran kanser hastası kadın ile eşini ölüm ayırdı. Karbonmonoksit gazından zehirlenen 64 yaşındaki Halil Turan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 58 yaşındaki Aysel Turan’ın ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Başkent’te son günlerde etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava soba zehirlenmelerini beraberinde getirdi. Altındağ ilçesi Yıldıztepe Mahallesi, 882 Sokak'ta oturan Halil Turan ve kanser hastası eşi Aysel Turan, doğalgaz bağlı olan evlerine ekonomik sıkıntı yaşadıkları için soba kurdu. Sabah saatlerinde anne ve babalarından haber alamayan çocukları, söz konusu binaya geldi. Daireye giren yakınları karı-kocayı hareketsiz halde buldu.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekibi sevk edildi. Karbonmonoksit gazından zehirlenen Turan çiftine ilk müdahale burada yapıldı. Kanser hastası kadın ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri kalbi duran Halil Turan’ı hayata döndürmek için uzun süre kalp masajı yaptı. Kalbi tekrar çalıştırılan Turan, ambulansla kaldırıldığı Ankara Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kanser hastası kadının ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Çiftin komşuları, kadının kanser hastası olduğunu ve kemoterapi gördüğünü anlattı. Ekonomik durumları iyi olmadığı için de çiftin soba kurmak zorunda kaldığını söyleyen aile, yakınlarının kendilerine ulaşamaması üzerine olayın ortaya çıktığını anlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.