Baro Başkanı Metin Doğan, baro binasındaki kutlama programında, gelişen ve değişen dünya ve Türkiye şartlarında 1982 anayasasının işlevsiz hale geldiğini savundu.

Anayasa değişikliğinin ülkenin en acil sorunlarından birisi olduğunu ifade eden Doğan, “Yapılan onlarca değişiklik sebebiyle kendi iç tutarlığı da kaybolan ülkemiz ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olan anayasamızın, sivil, demokratik ve insan onuruna saygılı bir anayasa yapılmak suretiyle değiştirilmesi gerekir. Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi ancak yeni bir anayasayla mümkün olacak" dedi.

Başsavcı Mustafa Yamanoğlu ise yargısal hizmetlerin verilmesi sırasında tek yol göstericilerinin yasal mevzuat ve vicdanları olduğunu aktardı.

Haklı vatandaşın hakkının teslim edildiğinde yaşadığı memnuniyetin kendilerini memnun ettiğini anlatan Yamanoğlu, "Bu sorumlulukla hizmetlerimizi daha ileriye taşıma ve geliştirme noktasında çalışma içerisindeyiz. Adli hizmetin verilmesinde hakim ve savcılarımız yanında baromuzca temsil edilen avukat meslektaşlarımızın da görevlerini en güzel koşullar içerisinde ve layığıyla yapabilmeleri için üzerimize düşeni yapma konusunda kararlı olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

Törene Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onkişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ve ilgililer katıldı.