Baro Başkanı Metin Doğan ise kentte bazı münferit grupların gerçekleştirdiği eylemi şiddetle kınadıklarını söyledi.

Bu tür eylemlerin kardeşlik hukukuna zarar verdiğini dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

"Rahmet ve merhamet ayı ramazanda Suriyeli misafirlerimize karşı yapılan bu eylem ve protestoların kültürümüzle bağdaşmadığını düşünüyoruz. Bunlar, kahraman halkımızın düşüncelerini yansıtmaktan çok uzaktır. Kentimizin kahraman insanları misafirperverdir ve kardeşliğin ne demek olduğunu iyi bilirler. Halkımızın Suriyeli muhacirlere sahip çıkmaya devam edeceğini düşünüyorum. Bir takım karanlık güçlerin gençleri organize edip Suriyeli kardeşlerimize saldırtması, insanlıkla bağdaşmayan bir hareket tarzıdır. Kahramanmaraş'ın huzurunu bozma amaçlı bu tür eylemleri onaylamamız mümkün değildir. Halkımızın da bu tür olayları hoş karşılayacağını sanmıyoruz. Bu tür provokasyonlara halkımızın itibar etmemesini istiyoruz."

Olayları organize edenlerin biran önce ortaya çıkarılarak adalet önünde hesap vermesi gerektiğine işaret eden Doğan, bunda da devletin muvaffak olacağını sözlerine ekledi.

İslam Dünyası Dayanışma Platformu sözcüsü Haki Demir de iki ülkenin halkının karşılaştırılmasına fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

Kentteki Suriyelilerin halkla intibak ettiğini dile getiren Demir, "Türkçe'yi öğrendiler ve bizim yapmamız gereken elimizden geldiğince yardımcı olmaktır. Toplumlarda bazı sıkıntılı insanlar olabiliyor. Bunlara da fırsat vermemek gerekiyor. Bu insanların Suriye'deki zulümden kaçmaktan başka çareleri de yoktu. Özellikle de çoğunlukla gelenler kadınlar, ihtiyarlar ve çocuklardan oluşuyor. Bunlara bir şekilde kucak açıp sorunlarıyla ilgilenmemiz gerekiyor."