Yozgat, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktı. Belirlenen alana yaban hayvanları için yiyecek bırakmak için giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü aracı kara saplanınca, gazeteciler tarafından uzun uğraşlar sonucu itilerek hareket ettirilebildi.

İlde 4 gün süren kar ve tipinin ardından beyaz kar örtüsüyle kaplanan arazilerde yabani hayvanların yem bulmakta güçlük yaşayacağını düşünen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri kuşlar için ekmek, yırtıcı hayvanlar için et ve kemik bıraktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Cihan Eğilmez, yurt genelinde etkili olan kar yağışının Yozgat’ta da etkili olduğunu ve 4 gün süren kar yağışı sebebiyle yaban hayvanları için belirlenen noktalara yiyecek bıraktıklarını söyledi.

Eğilmez, “Doğanın karla kaplanması sebebiyle yaban hayvanları yem bulmakta güçlük çekecektir. Biz de bu sebeple Yozgat’ta 8-10 ayrı noktaya buğday, ekmek, yeşil sebze, kasaplardan aldığımız et ve kemikleri bıraktık. Bu konuda bize vatandaşlarımız ve esnaflarımız da büyük destek oldu, bu vesile ile teşekkür ediyorum. Bu çalışma ayrıca ilçelerimizde de sürdürülmektedir.” dedi.