CHP Manisa İl Gençlik Kolları, Eskişehir’deki Gezi olaylarına destek eylemlerinde 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı döverek öldüren polis memuru ve diğer kişiler için verilen hapis cezasını az bularak tepki gösterdi. Manolya Meydanı’nda toplanan CHP'liler, bir basın açıklaması yaptı.

Yeni Türkiye’nin siciline bir utanç tablosunun daha eklendiğini söyleyen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, "Parkı yok edip yerine AVM yapacağım, diyen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden 19 yaşındaki genci, üç fırıncı ve iki polisin linç etmiştir. Yumurta atana 5 yıl, baklava çalana 12 yıl, taş atan çocuklara 20 yıl hapis cezası veren ve cezayı ertelemeyen Türk adaleti, Ali İsmail Korkmaz’ı linç edenlere ödül gibi ceza verdi. Korkmaz’ı öldüren ve en çok cezayı alan iki polis, 4,5 yıl sonra serbest kalacak." dedi.

‘YENİ TÜRKİYE'DE İTİBAR GÖRMEK İÇİN YA HIRSIZ YA KATİL OLACAKSIN’

Sokak ortasında 19 yaşındaki bir genci döve döve öldürenlere "iyi hal indirimi" yaptıklarını dile getiren Bozyaka, “Dün bir defa daha tescillendi ki bu ülkede mağdur muhalif, fail yandaşsa suçun cezası yoktur. 19 yaşındaki genci linç edenin kulağını çekiyorlar, yolsuzluğun dibine batanı aklıyorlar. En yüce divanı halk kurar. Yapmaz sanıyorlar. Son iki günü özetleyecek olursak, yeni Türkiye’de itibar görmek için ya hırsız olacaksın ya katil. İktidar, ‘Hırsız, katil AKP’ sloganını hak etmek için elinden geleni yapıyor.” diye konuştu. Türk halkına seslenen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Bozyaka, “Kim olursan ol, hangi tarafta olursan ol öldüreni savunma. İsmail Ali Korkmaz’a atılan son tekmeyi unutma, çünkü bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yapılmış bir tehdittir. Unutma, yarın aynı olay oğlunun başına da gelebilir. Adaletin bulunmadığı bir ülkede herkes suçludur. Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir ama itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı. Biz, ‘Emri ben verdim.’ diyeni, devlet olup tedavi etmeyeni, o son tekmeyi atanı da gördük, biliyoruz. Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi yargı attı ancak Korkmaz davası henüz bitmedi. Halk 'bitti' demeden bu dava, bu dosya bitmeyecek, kapanmayacaktır. Peygamber Efendimiz (SAV), bir hadisinde, ‘Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır.’ diye buyurmuştur.” şeklinde konuştu.