Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum, İzlanda üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altına girdi. Erzurum'da ve bölgedeki illerde kar yağışlı hava etkili olmaya başladı. Yağışların önümüzdeki perşembe gününe kadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor. Erzurum merkezde okullar bir gün süre ile tatil edildi.

Doğu Anadolu Bölgesi, Iğdır hariç kara teslim oldu. Kar nedeniyle bölgede yüzlerce köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Erzurum'da merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde okullar kar nedeniyle bir gün süre ile tatil edildi. Engelliler ve hamileler de idari izinli sayıldı. Kar nedeniyle şehir içi trafikte zaman zaman aksamalar meydana geldi. Belediyeler yol küreme ve kar temizlik çalışması başlattı. Karayolları ekipleri şehirler arası yolları açık tutmak için kürüme ve tuzlama çalışmasına hız verdi.

Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, kar yağışı aralıklarla önümüzdeki perşembe gününe kadar devam edecek. Yağışlar sadece Iğdır'a yağmur olarak düştü. Bölgede en düşük hava sıcaklığı gece eksi 12 derece olarak Ardahan'da ölçüldü. Erzurum Palandöken'de kar kalınlığı 99, Konaklı'da 103, Sarıkamış'ta 75, Kop Dağı'nda 51, Erzincan Ergan Dağı'nda 25 ve Erzurum merkezde 30 sentimetreye ulaştı.