Kayseri Ticaret Odası (KTO) heyeti, doğuya giden otobüste bulunan vatandaşlara gül ve üzerinde 'Müminler ancak kardeştir' ayetinin yazılı olduğu lokum ikram ederek birlik mesajı verdi.

KTO’nun etkinliğine Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTO Meclis Başkanı Mehmet Filiz, KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnaçacı, Sayman Üye Bahri Coşkun, Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan Topsakal, Nedim Olgunharputlu, Uğur Payza, Hüseyin Cindoruk ve İsmail Tuna katıldı. Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden doğu illerine gitmek üzere çıkan otobüsleri Kuzey Çevre Yolu girişinde durduran Kayseri Ticaret Odası heyeti, otobüse binerek vatandaşlar ile sohbet etti. Heyet üyeleri yolculara gül ve lokum dağıttı.

Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde yaşadıklarını söyleyen Mahmut Hiçyılmaz ve heyet üyeleri, yolcularla yakından ilgilendi. Otobüste kısa bir konuşma yapan Hiçyılmaz, "Geçtiğimiz günlerde Kayseri’den geçen doğu otobüsleri durdurulup taş atılması ve camlarının kırılması hadiseleri yaşanmıştı. Sadece Kayseri’de değil, Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bu tür hadiseler yaşanmıştı. Biz bu hadiselerin yaşanmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu hadiseler yaşandıkça Türkiye’nin etnik grupları arasında sıkıntının olacağı ve bu olayların daha da büyüyerek Türkiye’yi daha çok sıkıntıya sokacağı endişesi içerisindeyiz. Bir yerden bir tedbir almak ve bu olayları önlemek bakımından her kesimin, her kurumun üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesini arzu ediyoruz. Biz de Kayseri Ticaret Odası olarak doğuya giden otobüslerin Kayseri’den geçerken rahatlıkla geçmeleri bakımından ve hiçbir sıkıntı olmayacağı bakımından Türkiye kamuoyuna mesaj vermek bakımından bu etkinliğimizi yapıyoruz. Buradan geçen doğu otobüslerini durdurmak suretiyle içerisindeki yolculara gül ve lokum ikram ediyoruz" dedi.

Heyet daha sonra doğuya giden bir başka otobüste bulunan vatandaşlara da gül ve lokum dağıttı. Heyet üyeleri iyi yolculuklar temennisinde bulundukları otobüs yolcularını el sallayarak uğurladı.