Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'de öncelikli olarak seçim güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtti. MHP ile birlikte CHP'nin de seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamalarının olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Perinçek, "Kursunlar şimdi açılım hükümetini, bölücü hükümetlerini... Milli Savunma Bakanlığı'nı da PKK'ya versinler. İçişleri Bakanlığı'nı da PKK'ya versinler. Şehit cenazelerinde PKK'nın bakanları ile birlikte yer alsınlar, bulunsunlar. Kara gözlüklerini taksınlar, riyakar yüzlerini o kara gözlükleriyle kapatsınlar. Onlara yakışan budur. Şimdi Tayyip Erdoğan, açılım ortağı PKK ile başbaşa kalmıştır." dedi.

Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ve erken seçime ilişkin görüşlerini aktardı. Erken seçimin konuşulduğu şu günlerde öncelikli konunun seçim güvenliği olduğunun altını çizen Perinçek, "Türkiye seçim gündemine girdi deniyor ama bakıyoruz bu zeminin altında mayınlar patlıyor, canlı bombalar seyahat ediyor. Köyler basılıyor silahlı terör örgütü PKK tarafından. Yollar kesiliyor, haraç toplanıyor." dedi.

Perinçek, seçim hükümetine ilişkin siyasi partilerin çekilme yönündeki açıklamalarını da olumlu gelişmeler olarak tanımladı. Perinçek, "Çok olumlu bir gelişme, önce MHP, AKP iktidarının seçim hükümetinde yer almayacağını belirtti. Dün de CHP seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı. Böylece Tayyip Erdoğan ile PKK ile başbaşa bırakılmıştır. Kursunlar şimdi açılım hükümetini, bölücü hükümetlerini. Amerika'nın patronluğunda kursunlar. İhanetlerini tam sonuna kadar götürsünler. Hatta hükümetlerine yakışan da şudur: Milli Savunma Bakanlığı'nı da PKK'ya versinler. İç İşleri Bakanlığı'nı da PKK'ya versinler. Şehit cenazelerinde PKK'nın bakanları ile birlikte yer alsınlar, bulunsunlar. Kara gözlüklerini taksınlar, riyakar yüzlerini o kara gözlükleriyle kapatsınlar. Onlara yakışan budur. Şimdi Tayyip Erdoğan, açılım ortağı PKK ile başbaşa kalmıştır. Bu onun sonudur. PKK ile hükümet kurmak onun sonunu getirmektedir. Tarihi bir fırsat doğmuştur, Tayyip Erdoğan saltanatını yıkmak için tarihi bir fırsat doğmuştur. Türkiye, Tayyip Erdoğan saltanatını bölücü terörle birlikte devirme şansını yakalamıştır. Öyle bir sürece girdik." şeklinde konuştu.

Son dönemde terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonların etkili sonuç verdiğini belirten Perinçek şöyle devam etti: "Şimdi eğer biz devletin ve milletin bütün güçlerini seferber edebilirsek PKK'nın hakkından geliriz, etkisiz hale getirebiliriz. 24 Temmuz'dan buyana devem eden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve polisimizin harekatı başarı ile yürümektedir. Çok etkili sonuçlar alınmaktadır, PKK'nın beli kırılacaktır. Önümüzdeki süreçte bunu göreceğiz. O bakımdan milletçe harekete geçmeliyiz, seferber olmalıyız. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye'nin güvenlik kuvvetlerinin yürüttüğü bu harekatı desteklemeliyiz."