Konuyla ilgili Doğukent Aile Sağlığı Merkezi doktorları Lütfi Tiyekli şu açıklamayı yaptı:

"26 Nisan 2013 cuma günü saat 10:20 civarı Aile Sağlığı Merkezine gelen 4-5 kişi olay çıkardı...

Aile Sağlığı Merkezi bekleme salonunda sigara içen kişiler danışma/laboratuvar bölümüne geçip nahoş davranışlarda bulunmaya başladılar. Sağlık çalışanlarını ve bekleyen hastaları rahatsız edercesine davranışlarına devam kişilere görevli hemşire kendilerini laboratuvardan çıkmaları konusunda ikazda bulunarak diğer insanları rahatsız etmemeleri konusunda uyarmıştır. Bunun üzerine kişiler hemşire hanım için nahoş ve küfürlü konuşmalarda bulunmuşlardır. Dr. Akif EMLİK şahısları uyarmıştır. Bunun üzerine şahıslar Doktor Akif Beye saldırmaya başlamışlardır. Akif Beyin kapısını kırmışlardır. Diğer çalışanların ve hasta yakınlarının müdahalesi ile şahıslar ASM den uzaklaştırılmıştır. Olay için polis aranmış ve gerekli soruşturma açılmıştır.

Bu tip saldırılar vatandaşın sağlık hizmeti almasına yönelik saldırılardır.  Bu cemiyet düşmanları sağlık hizmetini baltalamaktadır. Diğer insanlara zarar vermektedir. Tüm yetkililere bu konuda çalışma yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Çözüm üretmelerini istiyoruz. SAĞLIK HAKKI toplum düşmanlarının hareket alanından çıkartılmalıdır."

Konuyla ilgili bu günde İl Sağlık Müdürü İlket Çitil'de bir açıklama yaptı. Çitil yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Doğukent Aile Sağlığı Merkezinde meydana gelen şiddet olayını kınıyor, Dr. Akif EMLİK ve mesai arkadaşlarına geçmiş olsun diyor, bu vesile ile bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisi ile toplumumuzun sağ duyulu bir şekilde sağlık çalışanlarımıza karşı gereken saygı ve hoşgörüyü göstermesi dileklerimle tüm hemşerilerimize sağlıklı mutlu günler diliyorum."