15 yıl önce görev yaptığı başka bir ildeki hastanede 'başkası adına düzenlenmiş bir yeşil kartlı vatandaşı ameliyat etmesi' suçlamasıyla 2 ay önce tutuklanarak Alanya L Tipi Cezaevi'ne konan Antalya Manavgat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seyfettin Bakal'ın kızı Mine Bakal, babasının serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

'Doktorumu Manavgat'ta görmek istiyorum' ismi ile başlatılan kampanyada toplanan imzaların Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na gönderileceği belirtildi. Mine Bakal yaptığı açıklamada, babasının haksız infaz sonucu ceza aldığını iddia ederek bir an önce Manavgat Devlet Hastanesi'nde görevinin başında görmek istediklerini ifade etti.

Babasının, 15 yıl önce başkası adına düzenlenmiş bir yeşil kartlı hastayı ameliyat etmesi nedeni ile çıkarıldığı mahkemece 5 yıl 4 ay ceza aldığını belirten Mine Bakan, şunları kaydetti: "Babamın kadrosu halen Manavgat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’ndedir. Sabah hastaneye giderken polisler tarafından, 15 yıl önce yaşanmış bir olay yüzünden babam bugün cezaevindedir. Cezası ise başkası adına düzenlenmiş bir yeşil kartı vatandaşı ameliyat etmesidir. Babam bunu nerden bilsin. Devletin verdiği belgeye güvenerek ameliyatını yapmış. Benim babam haksız kazanç sağlamadı. Organ nakli yapmadı. Veya ameliyat sırasında birinin karnında bıçak unutmadı. Benim babamın cezası bu olmamalıydı. Babam bu durumu bilemezdi. Bugün babam 2 aydır cezaevinde, toplam 11 ay yatarı var. Ve 6 ayı geçti mi hem devlet memurluğu hem de çok sevdiği mesleği bitecek. Mesleğini bizden çok seviyor. Bayram sabahları namazdan sonra eve geleceği yerde önce hastaneye hastalarının yanına giderek bayramlaşan bir doktordu. Hala hastalarını düşünüyor. Benim babam dürüst olduğu için, devletini kandırmadığı için cezaevindedir. Ama ona inan ve güvenen hastaları, arkadaşları ve ailesi onun için imza kampanyası başlattı. İnşallah başlattığımız bu imza kampanyası ile babama yardım eli gelecektir. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin yargıçlarına ve adaletine sonsuz güveniyoruz."