Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Beyin Cerrahı Hilmi Karaörs’ün bir hasta yakını tarafından darp edilmesi, hastanedeki diğer sağlık personeli tarafından protesto edildi. Bugün öğle arası hastane önünde toplanan sağlık çalışanları, alkışlarla sağlık personeline yönelik şiddet olaylarını kınadı.

Eylemde konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Neslihan Önenli Mungan, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Beyin Cerrahı Asistanı olan Dr. Hilmi Karaörs’ün, bel fıtığı ameliyatına girecek hastaya, araya beyin tümörlü acil bir hasta girdiğini ve fıtık ameliyatı olacak hastanın açlık süresi yeterli olmadığını söylemeye çalışırken hasta yakınları tarafından darp edilerek kaburgalarını kırdığını söyledi. Ne Karaörs’ün ne de başka bir hekim veya sağlık çalışanının bunları hak etmediğini anlatan Mungan, şöyle konuştu: “Biz hekimler gördüğümüz her türlü şiddetin, kötü muamelenin ve haksız uygulamanın ardından bunu ailemize, çocuklarımıza, öğrencilerimize ve yakınlarımıza izah etmeye çalışmaktan bile utanırken ve her şeye rağmen görevimize devam edip acil hasta bakmayı her koşulda ve her türlü baskıya rağmen sürdürürken, bunu yapanlar, bunu kışkırtan, mesleğimizi ve bizleri değersizleştirerek hedef gösteren siyasiler pişkin pişkin sırıtarak demeçler vermeyi sürdürmektedirler. Sağlıkta aksayan daha doğrusu artık neredeyse yürümez hale gelen sistemi çözemeyip, ‘sorumlusu doktor efendilerdir’ diyenler, siz hiç utanmayacak mısınız?”

Mungan, Adana Tabip Odası olarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi departmanının hekim ve sağlık çalışanlarının haklı eyleminin yanında olduklarını vurgulayarak, sağlıktaki dönüşümü ve şiddeti kınadı.