Trabzon’da görev yapan sağlık mensupları, Samsun'da Op. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti. Elim olay nedeniyle bir günlüğüne iş bırakan bazı sağlık çalışanları, gerçekleştirdikleri yürüyüşle de sağlıkta şiddeti protesto etti. Hükümetin istediği yasayı bir çırpıda çıkardığına dikkat çeken sağlık çalışanları, sağlıkta şiddet yasasını ise çıkartmamasını eleştirdi.

Trabzon Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen, SES ve AREF gibi sendika ve meslek kuruluşlarının destek verdiği eyleme katılan sağlık mensupları, Hükümet Konağı önünden Meydan Parkı’na kadar yürüdü. Ellerinde “Ölümüne yaşıyoruz, Sağlıkta dönüşüm ölüm, Hastaneler ticari şirket değildir, “Yaşatmak görevimiz” şeklinde yazıların bulunduğu dövizler taşıyan sağlık çalışanları, ağızlarını da “Sesimizi duymadınız, bari sessizliğimizi duyun’ bantıyla kapattı.

Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, Meydan Parkı’nda yaptığı açıklamada, hekim arkadaşlarının hunharca katledilmesini kınadıklarını söyledi. ‘Melike’nin, Ersin’in acısı dinmeden bir yenisi daha eklendi’ diyen Güner, “Biz sadece katilin değil, azmettiricilerinin de bulunmasını istiyoruz. Biz, sağlıkta şiddet yasasının çıkartılmasını istiyoruz. Öfkeliyiz, çünkü istedikleri yasayı bir çırpıda geçiren hükümet şiddet yasasını da geçirebilirdi. Bu yasaları bilerek ve isteyerek çıkarmayanlar, yalandan taziye yayınlamayın ve gözyaşı dökmeyin. Sizin verdiğiniz 15 dakika değildir, Kamil Futrun’un değeri. Biz, bizi anlayan ve dinleyen, bizimle beraber yürüyen, beraber sağlık politikası üretebileceğimiz bir bakanlık ve hükümet istiyoruz. Biz yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.” dedi.

Çok sayıda doktor ve sağlık çalışanının katıldığı eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.