Yalova'nın Çınarcık ilçesinde balık tutmak için tekneyle denize açılan özel bir hastanede görev yapan 2 doktor ve 1 santral görevlisinin bulunduğu tekne alabora oldu. Denize düşen doktorlardan Beyin Cerrahı Uzman Dr. Tolga Kaplan (46) boğularak hayatını kaybetti. Diğer 2 kişi ise denizdeki diğer teknelerde bulunan vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti; Yalova Özel Atakent Hastanesi'nde görev yapan Nöroloji Uzman Dr. Murat Albas, Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Tolga Kaplan ve hastanenin personellerinden İlker Başkan balık avlamak için Çınarcık ilçesine giderek tekneyle açıldılar. Bir süre balık avlayan doktorların bulunduğu tekne bilinmeyen bir sebeple alabora oldu. Havanın karanlık olması nedeniyle ancak sesleri duyulan teknedeki doktorlar çevredeki diğer teknelerde bulunan vatandaşlarca denizden çıkartıldı. Nöroloji Uzmanı Dr. Murat Albas ve hastane santral görevlisi İlker Başkan deniz kenarına taşınırken sulara gömülen Beyin Cerrahi Uzman Dr. Tolga Kaplan kurtarılamadı. Denizde bir süre araması yapılan ve daha sonra bulunan Dr. Tolga Kaplan Çınarcık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tolga Kaplan'ın duran kalbi, yapılan tüm müdahalelere rağmen çalıştırılamadı.

Hayatını kaybeden Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Tolga Kaplan'ın cansız bedeni ambulansla çalıştığı özel hastaneye getirildi. Olayı duyan yakınları hastaneye akın etti ve gözyaşlarına boğuldu.