Osmaniye Devlet Hastanesi Göz Polikliniği'ne 15 Haziran 2015 tarihinde giden 3 çocuk babası Adem Boyraz'ın sol gözü, tavsiye edilen ilaçları kullanması sonrası aktığı iddia edildi.

Sol gözündeki şişlik nedeniyle Osmaniye Devlet Hastanesi ek binasına gittiğini aktaran Adem Boyraz, "Göz doktorundan muayene olmak için sıra aldım. Sıram geldiğinde içeri girdim. Doktor yerinden bile kıpırdamadı. 'Ne oldu' dedi. Gözüm şişti dedim. Eşime 'kocanın gözünü aç' dedi. Yerinden kalkmadan uzaktan baktı. 'Enfeksiyon kapmış' dedi. 'Seni bir üst hastaneye sevk edeceğim.' dedi. 'Hocam benim gitme imkanım yok' dedim. Maddiyatım sıfır. Yatalak hastayım. Gidemem dedim. 'O zaman sana 4 kalem ilaç yazıyorum' dedi. 'İğneyi yazma yetkim yok, vermezlerse başka doktora yazdır' dedi. Maddi durumumuz olmadığından komşularım ilaçları 2 gün sonra alabildi." dedi.

ÖZEL HASTANE: GÖZÜN AKMIŞ, YAPACAK BİR ŞEY YOK, GÖZÜNÜ ALACAĞIZ

Akşam ilaçları kullandıktan sonra sabah tekrar kullanıp yattığını ve kızının 'baba gözün kanıyor' demesi ile uyandığını belirten 3 çocuk babası Poyraz, şöyle devam etti: "Ben de gözüm görmediği için yaş diye havluya siliyorum. Hemen acil servise gittik. Acildeki doktor 'şu anda buna bir şey yapamam' dedi. Uzman göz doktoru çağrıldı. Yarım saat sonra yine aynı doktor geldi. Doktor 'bunun için mi çağırdın' dedi. Acil doktorundan gözümü açmasını istedi. Acildeki doktor elim temiz değil dediği için eşime gözümü açmasını söyledi. Göz doktoru, kendisi ellemiyor, uzaktan seyrediyor. Gözümü açtı, 'Ben sana bakmıyorum, ne halin varsa gör' diyerek çekti gitti. O şekilde bıraktı gitti beni. Verdiği ilaç gözümü patlattı. Şu anda göz gitti. Gözüm kanar vaziyette beni hastanede bıraktılar. İki tane şahidim de var. Birisi de ticari taksiciydi. Gözüm kanar durumda Yeni Hayat Hastanesi’ne gittim. 'Gözün akmış. Yapacak bir şey yok, gözünü alacağız' dediler. Maddi durumumdan dolayı gözümü aldıramadım. Balcalı’ya gittim. Balcalı gözü almak için 5 bin 500 lira para istedi. Şu anda eş-dost yardımıyla geçiniyorum. 3 tane çocuğum var. Ben yandım başkaları yanmasın."

'DEVLET KANSERDEN DOLAYI BİR YILLIĞINA BENİ EMEKLİ ETTİ

Bir çok sağlık sorununun olduğunu ifade eden Poyraz, "44 yaşında olmama rağmen şeker, böbrek, kalp yetmezliği ve kanser rahatsızlığım var. Devlet kanserden dolayı bir yıllığına beni emekli etti. Kanserden dolayı malulen emekli ettiler. Bir yıl dolunca da emekli maaşımı kestiler. Bana sahip çıkmaları için çocuklarım vasıtasıyla durumumu Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ve Osmaniye Milletvekili olarak da Sayın Devlet Bahçeli Bey’e dilekçe yazdım. Aradan bir ay geçmesine rağmen bir netice alamadık. Ama hakkımı aramak için mücadeleme devam edeceğim. BİMER'e başvurmamıza rağmen oradan da bir sonuç alamadım " diyerek yetkililerden yardım beklediğini belirtti.

Bu arada iddialar hakkında açıklama yapan hastane yönetimi, "BİMER'den gelen şikayet üzerine yaptığımız soruşturmada doktorun yapılan muayenede ve tedavide herhangi bir suistimali ve ihmali yoktur." ifadelerine yer verdi.