Her gün binlerce vatandaşın dolandırılmasına rağmen konuyla ilgili yeni bir yasal düzenlemenin yapılmadığı telefon dolandırıcılığı, insanları mağdur ediyor. Bursa'da, polis üniforması giyerek gittikleri evde 'Anneni polis merkezine götürüyoruz ifade vermesi için, sen altınları balkondan at' diyen kimliği belirsiz kişiler, kese içindeki altınları alarak kaçtı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü'ne müracaat eden N.A., "Telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan şüpheliler, Mesken Mahallesi'nde gerçekleşen bir kuyumcu soygununda bilgilerimin ellerine geçtiklerini söylediler. Evde altın olup olmadığını sordular. İfademin alınması için Ertuğrulgazi Polis Merkezi'ne getirmek için evden çıkarttılar. Bu esnada, kapıya gelip polis üniforması giyen şahıslar, 'Annen altınları almayı unuttu' diyen sahte polislere kanan oğlum da 6 adet çeyrek altın ile 1 adet yarım altını kese içine koyup balkondan attı. Sonra polise müracaat ettim." dedi. İfade üzerine harekete geçen ekipler, olaya karıştıkları iddia edilen İ.B. ve Y.T.'yi gözaltına aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Öte yandan, Gemlik Polis Merkezi Amirliği'nde ifade veren F.Y. isimli vatandaş da yanına yaklaşarak, "Bizim evde mevlit okunuyor sen de gel, biraz para veririm fakirlere dağıtırsın." diyen kişiye 3 bin lira değerindeki iki bilezğini verdiğini söyledi.