Telefon dolandırıcıları şimdi de 0850 ile başlayan genelde kurumsal firmaların müşteri hizmetleri için kullandığı numaralarla 'Galaxy S6 kazandınız' mesajı geçerek kullanıcıların kendilerini aramasını istiyor.

Telefon dolandırıcıları her geçen gün yeni yöntemlerle insanların karşısına çıkıyor. Vatandaşların cep telefonlarına son zamanların en gözde telefonlarından olan 'Galaxy S6 kazandınız, bizi arayın' şeklinde mesaj atan dolandırıcılar, vatandaşları kandırıp kimlik ve kredi kartı bilgilerine ulaşmayı hedefliyor. İddiaya göre, Nevşehir’de bir vatandaşa 'Sayın müşterimiz düzenli fatura ödemelerinizden adınıza tanımlanan Galaxy S6 cep telefonunuz ve 500 dakikanız için 0850811....’yi arayınız' mesajı geldi.

Mesaja yanıt vermediğini belirten vatandaş, şu ifadeleri kullandı: “Bu mesajın dolandırıcılar tarafından gönderildiğini düşünüyorum. Benden başka yüzlerce kişiye de gitmiş olabilir. Ben numarayı internette arattığımda arama motorlarında kime ait olduğu, hangi GSM operatöründen geldiği belli değil. Ben tuzak olduğunu düşündüğüm bu tür mesajlara itibar etmiyorum. Kimsenin de etmesini istemiyorum. Basından bu tür dolandırılma olaylarına dair haberleri okuyorum. Bunun için haber yapılarak insanların uyarılmasını istiyorum. İlgililerden de cep telefonlarına gelen dolandırıcılık mesajlarına karşı çözüm bulmalarını istiyorum.”