Telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların son zamanlarda kullandığı tek yöntem; 'Kuyumcu soygunu oldu, olay yerinde kimliğiniz bulundu' şeklindeki senaryo oldu.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ikamet eden H.M. ve M.K., Beşevler Şehit İsmail Özbek Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat ederek sahte polislerce dolandırıldıklarını söylediler. Olayla ilgili ifade veren H.M., "Ev telefonunu arayan kişi, komiser olduğunu, dün akşam Bursa Kapalı Çarşı'da kuyumcu soygunu olduğunu, olay yerinde kimlik fotokopimin bulunduğunu, suçu işleyen şahısların suçu üzerine yıkmaya çalıştığını söyledi. Cep telefonuyla eşimle görüştüğümü de farketti. Şahıs beni ikna edince bankadan çektiğim 9 bin 92 lira parayı telefondaki şahsın tarif ettiği yerdeki parka bıraktırdım. Bir süre sonra dolandırıldığımı anlayınca polis merkezine geldim." dedi.

KUYUMCU SOYGUNU YALANINA KANDI, 30 BİN LİRAYI SAHTE POLİSİN HESABINA YATIRDI

Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran A.Ş., de sahte polislere inanarak verilen hesap numarasına 30 bin lira yatırdığını söyledi. Hocaalizade Mahallesi'nde ikamet eden A.Ş., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Telefonla beni arayan ve kendisini polis olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile Setbaşı'nda bulunan banka şubesinde önce 9 bin 800 lira, sonra 5 bin lira olmak üzere toplamda 14 bin 800 lira parayı verilen hesap numaralarına yatırdım. Daha sonra da Heykel Atatürk Caddesi'ndeki başka bir banka şubesine giderek 3 ayrı işlemde 5'er bin lira, toplamda 15 bin lira parayı da verilen numaralara yatırdım. Sonra başka bir numaraya daha para yatırmam gerektiğini söyleyince dolandırıldığımı anladım."

TELEFONU KAPATTI DOLANDIRILMAKTAN KURTULDU

Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'ne gelerek ifade veren mağdur B.B. de sahte polislerin kuyumcu soygunu yalanına inanmayınca son anda dolandırılmaktan kurtuldu. Olayla ilgili ifade veren B.B., "Telefondan arayan bir şahıs, kendisini polis olarak tanıtıp, kimliğimin kuyumcu soygununda kullanıldığını söyledi. Kimlik bilgilerimi okuyunca beni dolandırmak istediğini anladım ve telefonu kapattım. Hemen aynı numarayı aradığımda, 'Yanlış numara çevirdiniz' uyarısıyla karşılaştım." dedi.

Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden İ.D., telefonla arayan ve komiser olduğunu söyleyen şahsın anlattıklarına inanarak verilen hesap numarasına 5 bin 250 lira yatırdığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı, her dört olayla da ilgili olarak soruşturma başlattı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri de paraların yatırıldığı hesapların kime ait olduğunu tespit etmek için harekete geçti.