Adana'da bazı müteahhitlerin, belediyelerin isimleri kullanılarak "Suriyelilere yardım yapacağız sizin de katkı koymanız lazım" denmek suretiyle dolandırıldıkları tespit edildi. Müteahhitler ile bir araya gelen Başkan Zeydan Karalar, bu ve buna benzer taleplere itibar edilmemesini istedi.

Telefon dolandırıcılarının bu seferki hedefi Adana'da faaliyet gösteren ve müteahhitlik hizmetleri sunan meslek grupları oldu. İşadamları farklı telefon numaralarından aranarak; Seyhan Belediyesi adına sosyal sorumluk projeleri adı altında, Suriyeli sığınmacılar için para istendi. Seyhan Belediyesi'nden üst düzey yöneticilerin isimlerini kullanan şüpheliler; Suriyeli mülteciler için başta tekerlekli sandalye olmak üzere ayni ve nakdi yardımlar yapılacağını söyledi. Sosyal yardımlar için para havuzu oluşturulduğu ve kendilerinin de mutlak suretle yardım etmesi gerektiğini söyleyerek işadamlarının iyi niyetleri suiistimal edildi.

KONU EMNİYETE İNTİKAL ETTİ

Seyhan Belediyesi'nun başvuruda bulunması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü tahkikat başlattı. Adanalı müteahhitler ile bir araya gelen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendilerinin dürüst çalışan tüm iş adamı ve müteahhitlerin arkasında olacaklarını belirtti, bu ve buna benzer aramalara itibar edilmemesini istedi.

Başkan Karalar, "Bazı kişi ya da kişilerce belediyemiz adı kullanılarak iş adamlarından para istendiği duyumunu aldık. Bunun üzerine konu gerekli mercilere iletildi. Konu ile ilgili olarak emniyet güçlerimiz gerekli çalışmayı yapmakta. Umarım failler en kısa sürede yakalanır. Hiç kimse böyle asılsız iddialara aldanıp birilerine para vermeye kalkmasın." uyarısında bulundu.