Bursa'nın Gemlik ilçesinde kimliği belirsiz dolandırıcılar, "Hayır yapacağız, ama dağıtmak için sana vereceğimiz para kadar bize para vermen lazım, okutacağız." dedikleri vatandaşın bin 100 lirasını alıp kaçtı.

Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden M.D. isimli yaşlı vatandaş, Hamidiye Mahallesi'nde hayır yapma bahanesiyle yanına yaklaşan kimliği belirsiz kişilerce dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren M.D., şunları kaydetti: "İstiklal Caddesi'nde yürürken tanımadığım bir erkek şahıs yanıma gelerek, 'Vefat eden yakınımızın parasını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz, tanıdığın biri var mı?' dedi. İhtiyaç sahibi tanıdığımın olduğunu söyleyince, 'eve gidelim parayı alalım' dedi. Bir apartmanın önüne geldiğimizde yanımıza bir kişi daha yaklaştı, 'Amca sana parayı vereceğiz; ama hocaya okutmamız lazım, vereceğimiz para kadar bize para ver, okutup getirelim.' diye konuştu. Bunun üzerine bin 100 lirayı şahıslara verdim. Parayı alarak üst kata çıktılar, ama aradan geçen zamana rağmen bir daha dönmediler. Dolandırıldığımı anlayınca polise müracaat ettim." Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili soruşturma başlattı.

TAMİR ETTİĞİ ARACI SAHİBİNİN ALMASI İÇİN ÜZERİNDE ANAHTARI BIRAKINCA

Öte yandan Yıldırım ilçesinde Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği'ne gelen tamirci M.Ü., yaklaşık 10 gün önce tamir için getirilen aracın işyeri önünden çalındığını kaydetti. M.Ü., "Yiğitler Mahallesi'nde tamirci dükkanım var. Bir müşterim 10 gün önce aracını tamir için getirdi. Tamir işlemi bitti, ama sahibi gelip almadı. Aracı işyerimin önüne park ettim, anahtarını da üzerine bıraktım. Bir saat sonra baktığımda aracın çalındığını farkettim." dedi. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.