Avukat Veli Atılgan dolandırıcıların gün geçtikçe yeni yöntemler bulduklarını belirterek, "Dolandırıcılar ellerindeki kimlik bilgileriyle İcra Daireleri'ne 18.40 TL başvuru harcı yatırarak vatandaşlar hakkında ilamsız icra takibi başlatıyorlar." diye uyarıda bulundu.

Av.Atılgan, yaptığı açıklamada vatandaşları kimlik bilgileri ile yapılan dolandırıcılıklara karşı uyardı. Dolandırıcıların borç hanesine akıllarına ne gelirse yazdıklarını vurgulayan Av.Atılgan, şöyle konuştu: "Dolandırıcılar vicdanlarına göre ilamsız icra takibini 250 TL ya da 2 bin 500 TL de oluyor ya da daha fazlası. Bir zaman sonra kapınıza postacı geliyor ve size ödeme tebligatını imza karşılığı veriyor. Tebligatı alan vatandaş önce şaşırıyor. Gönderen kişiyi tanımadığı için yanlışlıkla gelmiştir deyip yırtıp atıyor. İş bitti zannediyor ama itiraz süreniz 1 hafta o zaman zarfında hiçbir şey yapmadığı için borcu kabul etmiş oluyor. Evrakta yazan borcu ödemediği takdirde haciz memuru kapısında bitiyor."

Atılgan, tanımadığı kişilerden ilamsız icra takibi tebligatı alanların hemen itiraz etmesi gerektiğinin altını çizdi. Atılgan, "Tebligatı alır almaz, akıllılık yapıp itiraz edip elinize resmi bir belge alınması gerekir. Karşı taraf, yani sahtekarlar size karşı itiraz iptal davası açmıyor çünkü foyalarının meydana çıkmasını, tanınmalarını istemiyorlar. Başka yeni bir kurbanın peşine düşüyorlar resmi işlem sıfırlana kadar takip etmekte yarar var." diyerek vatandaşları kimlik bilgileri yanlış kişilerin eline geçtiği zaman başına gelebileceklere karşı uyardı.