Son zamanlarda halkı, adeta şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlerle dolandıran uyanıklar, her gün yenisini keşfediyor.

Son şaşırtıcı dolandırıcılık olayı Bursa’dan geldi. Dolandırıcılar, merkez Nilüfer ilçesi belediyesi veya yardımcılarının isimlerini kullanarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bazı kurumları dolandırdı. Bu olay bazı kişiler tarafından belediyeye intikal ettirilince belediye de açıklama yapıp vatandaşı uyarma durumunda kaldı.

Nilüfer Belediyesi'nden ‘Dolandırıcılara dikkat’ başlığıyla yapılan yazılı açıklamada; “Son günlerde Nilüfer Belediyesi’nin, ya da başkan yardımcılarının isimleri kullanılarak bazı kurumlara telefonla ulaşıldığını ve bu kurumlardan sosyal sorumluluk projeleri gibi bahanelerle verilen hesap numaralarına belli miktarlarda ödeme yapılmasının istendiği belirlenmiştir.” denildi.

Bu durumun dolandırıcılık olayı olduğuna dikkat çekilen açıklama şöyle noktalandı: “Nilüfer Belediyesi’nin ve başkanlık makamı ile başkan yardımcılarının asla kurumlarla bu şekilde bir irtibatı bulunmamaktadır. Bu tür taleplerin dikkate alınmaması, benzer durumlarda mutlaka belediyemizle ve emniyet güçleriyle irtibata geçilmesi kamuoyuna önemle duyurulur.”