Telefon dolandırıcılarının ikna etmeye çalıştığı vatandaşı uyaran güvenlik görevlisi, polis gelinceye kadar vatandaşı oyalamak istedi ama başarılı olamayınca iptal düğmesine basarak, vatandaşı dolandırılmaktan kurtardı.

Bilecik’te meydana gelen dolandırıcılık olayında, bir bankanın güvenlik görevlisi, cep telefonu ile konuşarak gelen vatandaşı fark etti, bankanın içindeki mesai arkadaşlarına, “Bu vatandaş dolandırılıyor, hemen polisi arayın diyerek” dışarı çıktı. Vatandaşın yanına giden güvenlik görevlisi, dolandırıldığını söyledi. Güvenlik görevlisine inanmayan vatandaş, ATM’ye yöneldi. Bir yandan vatandaşın ATM’ye gitmesini engelleyen güvenlik görevlisi, bir yandan da “Telefonu bana ver, ben görüşeyim” diyerek telefonu istedi. Ancak ne yaptıysa fayda etmedi. Güvenlikçi, polis gelinceye kadar vatandaşı oyalamak isterken, vatandaş da güvenlik görevlisini dinlemeyerek ATM’ye gitti ve işlemlere başladı.

İşlemleri tamamlayan vatandaş, onay tuşuna basıp parayı dolandırıcılara göndermek isterken, güvenlik görevlisi vatandaşa fark ettirmeden yaklaştı ve iptal düğmesine bastı. Vatandaş güvenlik görevlisine kızarken, bu sırada polis olay yerine geldi ve duruma el koydu. Ancak polis gelince dolandırıldığına inanan vatandaş, bu sefer de eşini arayarak, “Sakın telefondakilere inanma, polis benim yanıma geldi. Dolandırılıyoruz.” dedi. Güvenlik görevlisinin uyanıklığı bir dolandırıcılık olayını da önlerken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.