Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde telefon dolandırıcılarının yönlendirmesi ile evindeki altınları bozduran genç kadın, Postane şubesinde polisin zamanında müdahalesi ile parayı yatırmadan durduruldu. Polisin uzun süreli ikna etmeye çalıştığı kadın, dolandırıldığına kanaat getirince postaneden çıkarak ekip aracına bindirildi.

Ereğli'de genç kadın, telefon dolandırıcısı ya da dolandırıcılarının elinden son anda kurtuldu. Alınan bilgeye göre, gelen telefonda kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi, Ayfer Eren'i(29) arayarak kadının telefonundan başkalarının aranarak rahatsız edildiği, terör örgütünün kayıtlarında göründüğü gibi asılsız ithamlarla hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Daha öncede yaşanan benzer dolandırıcılık olayları gibi, belirtilen hesaba para yatırması istenen Eren, korkuyla isteği kabul etti. Daha sonra 8 bin 700 lira tutarındaki altınlarını bozdurarak PTT şubesine gitti. Bu sırada kadının yaşadıklarını duyan komşuları, polise ihbarda bulundu.

PTT şubesine gelen polis, kadının parayı yatırmamasını, dolandırılmak üzere olduğunu söyledi. Ayfer Eren ise parayı yatırmakta kararlı olduğunu bildirmesi üzerine polis, bu tür dolandırıcılıkla ilgili çeşitli broşürleri de göstererek, 10 dakika kadar ikna çabasında bulundu.

Ayfer Eren 'Hiç kanmadığım bir şeye kandım' derken, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.