Kocaeli'nin İzmit ilçesinde iki şüpheli, dolandırmak istedikleri şahsın evine ticari taksi yolladı. Ancak taksi sürücüsünün dikkati sayesinde zanlılar yakalandı.

Durhasan köyünde meydana gelen olayda, 18 yaşındaki İ.K. ile 17 yaşındaki İ.K. isimli iki şahıs, köyde ikamet eden Ali K. isimli şahsın telefonunu arayarak kendilerini polis olarak tanıttı. Şahıslar, Ali K.'ya adının bölücü terör örgütünün yasa dışı eylemlerine karıştığını ve hesabının bu şahıslarca kullanıldığını söyledi. Kendisinin bu durumdan kurtulması için elindeki parayı daha sonra geri almak koşulu ile kendilerine vermesi gerektiği anlattılar. Şahıs arabasının olmadığını ve merkeze uzak olduğunu söyleyince, evine ticari bir taksi yollandı.

Arabaya binen Ali D. isimli şahıs, taksiye bindikten sonra konuşmaya devam etti. Ancak şahsın evine giden taksici konuşmalardan şüphelendi. Şahsı merkeze bıraktığı esnada gördüğü belediye zabıtalarına durumu anlattı. Zabıta ekipleri de hemen polisi aradı. Polis ekipleri bankaya gelen ve para çeken Ali D. isimli mağduru takip etti. Şahıslar parayı kendisinden almaya geldiklerinde ise suçüstü yakaladı.

17 yaşındaki İ.K. Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülürken, 18 yaşındaki İ.K. Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. İfadeleri alınan şahıslar adliyeye sevk edildi.