Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, kömürde yeni sezon için fiyatların belirlendiğini söyledi. Doların artması ile fiyatların da yükseldiğini ifade eden Keklik, “Birinci kalite kömürün peşin fiyatı 570, ikinci kalitenin de 520 TL olarak belirlendi.” dedi.

Oda olarak fiyatları belirlediklerini kaydeden ve şu anda piyasada iki kalite kömür bulunduğunu belirten Keklik, ucuz kömürün tüketilmemesi tavsiyesinde bulundu. 2015-2016 kış sezonu için fiyatların belirlendiğini bildiren Keklik, şunları kaydetti: “Doların artmasından dolayı fiyatlarda yükseliş söz konusu. Tahta kırığının peşin satış fiyatı 500 liradır. Şu anda piyasada birinci ve ikinci kalite olmak üzere iki farklı kömür türü var. Elbette ikinci kalite kömür de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kriterlerine uygundur. İkinci kalite kömür, küçük olmasından dolayı biraz ucuz. Birinci kalite kömürün peşin fiyatı 570 lira, ikinci kalitenin de 520 liradır. Vatandaşlarımız mümkün mertebe ikinci kalite kömürü kullanmamaya özen göstersinler. Çünkü ikinci kalite kömür, çabuk yanar ve çevresine verdiği ısı azdır. Bunun için bir ton yerine fazla almak zorunda kalabilirler. Bu da ceplerinden daha fazla para çıkmasına neden olacağından biz, birinci kalite kömürü kullanmalarını öneriyoruz. Vatandaşlarımız kesinlikle fiyatlara aldırmasınlar, ucuz olan kaliteli değildir.”

ODUN VE KÖMÜRÜ, LOGOMUZUN BULUNDUĞU YERLERDEN ALIN

Mahrukatçılar Odası’nın logosunun bulunduğu yerlerden kömür alınmasının sağlıklı olduğunu ifade eden ve kaçak satış yapılan yerlerden kömür alınmaması gerektiğini belirten Keklik, şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlar, şehir içerisindeki satış yerlerinden kömür alırken, Mahrukatçılar Odası’nın logosunun bulunduğu yerlerden kömür almaya özen göstersinler. Çünkü logomuz bulunmayan yerler, kaçak ve korsan satış yaptıkları gibi parayı alıyor, fakat ürünü teslim etmeyerek kayıplara karışıyorlar. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsunlar. Elbette biz, bize ulaştırılan şikâyet sonrasında gerekli kurumlarla kaçak ve korsan satış yapanlarla ilgili gerekeni yapıyoruz, ama bize bir şey intikal ettirilmezse o zamanda bu durumdan vatandaşlarımız zarar görüyor.”

VATANDAŞLAR ODA'MIZDAN SAĞLIKLI BİLGİ ALABİLİR

Kaloriferler için kömür alımlarında da ucuz olanın tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayan Keklik, ”Kaloriferlik olarak adlandırdığımız, karpuz büyüklüğünde ve Rus Linyiti adı verilen kömürün peşin satış fiyatı ise 265 dolardır. Bu fiyatın altında olan kömürler de ikinci kalitedir. Bu fiyatın altında satışı yapılan kömürlerde muhakkak bir hile vardır. Biz, vatandaşlarımızı yine bu konuda uyarıyoruz. Şayet vatandaşlarımız kendilerine gelen teklif mektuplarında şüpheli bir durum sezerlerse '0342 239 01 00' numaralı arayarak, gerek kömür, gerekse de satıcıyla ilgili bizden sağlıklı şekilde bilgi alabilirler.” dedi.