Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, dün ‘İnşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenleri göreve başlatacağız’ diyenlerin bugün 'güvercinlerin yem beklediği gibi iş bekliyorsunuz' dediğini hatırlattı. Dolgun, "12 yıldır eğitim çalışanlarını sevmediler, sevmek de istemediler. Ataması yapılmayan öğretmen sayısı 350 binlere ulaştı. Saray yapacaksın sonra para yok diyeceksin. Bütçe kadar atama yapılırsa, bütçe kadar da saray yaptır o zaman.” sözleriyle iktidarı eleştirdi.

Ataması yapılmayan branş öğretmenleri, Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun’u ziyaret ederek, nisanda 40 bin öğretmenin atanması konusunda destek istedi. Başkan Selahattin Dolgun, yıllardır atanması yapılmayan öğretmenlerin mücadelesine destek verdiklerini söyledi. Ataması yapılmayan öğretmenler ile birlikte yaptıkları eylemlerin bunun en güzel örneği olduğunu ifade eden Dolgun, “Türk Eğitim-Sen olarak dün ve bugün olduğu gibi yarında ataması yapılmayan öğretmenlerin yanlarında olacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz,” dedi. Dolgun şunları kaydetti: “Dün ‘İnşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenleri göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz’ diyenler bugün de 'güvercinlerin yem beklediği gibi iş bekliyorsunuz' diye atanamayan öğretmenlere sesleniyorlar. 12 yıldır eğitim çalışanlarını sevmediler, sevmek de istemediler. Ataması yapılmayan öğretmen sayısı 350 binlere ulaştı. Ataması yapılmayan, işsiz geçen gençlerimizin sorununun çözümü için bu işe kafa yoran insanlara ihtiyaç bulunmaktadır. Biz Türk Eğitim-Sen olarak bunu sürekli gündemde tutmaya çalıştık. 40 bin atama talebiniz için yapacağınız eylemde Türk Eğitim-Sen yanınızda olacaktır.” diye konuştu.

Ataması yapılmayan, işsiz gezen gençlerimizin sorununun çözümü için bu işe kafa yoran insanlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Dolgun, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef böyle insanların sayısı çok az. Oysa bu iradeyi kullanmamız lazım. Bunun öğretmenlere iş bulmaktan öte, Türkiye’nin kaynaklarıyla yetişmiş insanların enerjilerinin heba edilmesi olarak düşünülmesi lazım. Bu çocuklarımızın potansiyeli Türkiye’nin geleceği açısından boşa gidiyor. Dolayısıyla bu konuyu hep gündemde tutmaya çalıştık, muhataplarımıza sert eleştiriler yönelttik.”

Siyasetçinin bu ülkenin oyuna muhtaç insanlar olduğunu da söyleyen Dolgun, “Bunu kullanabiliyor musunuz? Yandaş, yağcı olursan seni kullanırlar. Sendikacılıkta da bu böyledir. Görüyorsunuz, adamlar yetkili sendika. Memuru satıyor, üye buluyor. İnsanlar bunlara korkudan üye oluyorlar. İşte bu anlayış bize topyekûn kaybettirir. Dolayısıyla biz sendika olarak mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ataması yapılmayan öğretmenlerin sorununun Türk Eğitim-Sen için ilke meselesi olduğunu da kaydeden Dolgun, “Saray yapacaksın sonra para yok diyeceksin. Bütçe kadar atama yapılırsa, bütçe kadar da saray yaptır o zaman. Türkiye gibi bir ülkenin buna hakkı var mı?” eleştirisinde bulundu.