Ataşehir-Taksim hattında yolcu taşıyan bir grup dolmuşçu, çalışma saatlerinin İBB tarafından 21.00-06.00 olarak düzenlenmesine teki göstererek protesto etti.

Ataşehir’de toplanan yaklaşık 250 dolmuşçu, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün (UKOME) kararına tepki gösterdi. Araçlarını Atatürk Mahallesi, Koza Alış-veriş Merkezi’nin çevresindeki cadde ve sokaklara park eden dolmuş sürücüleri seslerini duyurmaya çalıştı. Burada basın açıklaması yapan İstanbul Taksi Dolmuş Ulaşım Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Giray, “Bizim 24 saat hizmet vermemiz lazım. Akşam 21.00 ile sabah 06.00 arasında çalışma bizi mağdur eder. Gece nerede yolcu bulacağız. Kimi bu saatte bulupta taşıyacağız. Çok sayıda arkadaşımız mağdur durumda. Çalışma saatlerimizin yeniden düzeltilmesini talep ediyoruz. Ataşehir halkına hizmet vermek istiyoruz. Vatandaşlar da mağdur oluyor. Hiçbir dolmuş hattını çalışma saatleri bu şekilde düzenlenemez. Bu haksız bir uygulamadır. Bu haksızlığın acilen giderilmesi gerekir.” dedi.

Dolmuş sürücülerine destek veren Ataşehir Mahalle Muhtarı Leyla Yeşim Saylan da, uzun süredir dolmuş taksi hattı talebinde bulunduklarını belirterek, “1994 yılından itibaren bizim ihtiyacımız vardı. Defalarca dolmuş talebinde bulunduk. 3 gün önce bu hat başladı. Vatandaşlarımız çok sevindi. Ben anlamış değilim. Çalışma saatlerini 21.00-06.00 olarak düzenlenmesinin amacı ne? Bizim halkımız sadece gece mi yaşıyor. Bu bakış açısını normal karşılamıyorum. Bizim kaliteli ulaşıma ihtiyacımız var. Ataşehir halkı olarak dolmuşçu arkadaşlarımızı destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Açıklamalardan sonra dağılmak isteyen bazı sürücüler ile arkadaşları arasında da kısa süreli tartışmalar yaşandı. Hemen dağılmak istemeyen ve yolu trafiğe kapatarak seslerini duyurmaya çalışan dolmuşçulara polis engel oldu. Çok sayıda trafik polisi ekibi çevrede güvenlik önlemi alarak yolun kapatılmasına izin vermedi.