Olay, dün akşam saat 17.00 sıralarında Çankaya Koza Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Halil İbrahim Kılıç (54) isimli vatandaş, 06 J 0909 plakalı S. A. K. kontrolündeki dolmuşa bindikten sonra arka koltuğa geçip oturdu. İddiaya göre bir süre sonra oturduğu yerde kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Kılıç'ı o esnada dolmuşta bulunan diğer yolcular fark etti. 

Yolcuların durumu haber vermesinin ardından dolmuş şoförü hemen aracını en yakın sağlık ocağının önüne çekti. Kriz geçiren vatandaşa ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, yaşlı adamın hayatını kaybettiğini belirledi. 

“YOLCULAR FARK ETMİŞ”

Müşterisine yardım etme düşüncesiyle hemen en yakın sağlık ocağına aracını çeken dolmuş şoförü Sultan Ahmet Koyuncu olay anını şöyle anlattı: "Ben bilmiyordum, adam arkada kalp krizi geçirmiş. Ondan sonra ben de aldım buraya sağlık ocağının önüne getirdim. Orada adam ölmüş. Ondan sonra ambulans falan geldi baktı adam ölmüş. Sonrasında polis geldi zaten. Yolcular fark etmiş. En arka koltuğa oturmuş ve kalp krizi geçirmiş. En yakın sağlık ocağına getirdim. Müdahaleyi yaptılar. Nereden bindiğini hatırlamıyorum.”

Yaklaşık 3 saat dolmuşta bekleyen cenaze saat 20.00 sıralarında Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından inceledi. Bir süre sonra durumu haber alan yakınlarının da olay yerine gelmesinden sonra cenaze, savcı raporu için Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.