Yozgat’ta yağmur ve dolu sebebiyle oluşan sel suları ekili tarım arazilerine ve bazı evlere zarar verdi.

İlde etkili olan yağmur ve dolu sebebiyle oluşan sel suları merkeze bağlı Musabeyli, Topaç ve Dayılı köyünde ekili tarım arazilerine zarar verdi. Bir haftadır aralıklarla devam eden yağmur bugün de etkisinin sürdürürken, bazı bölgelere ise dolu düştü. Musabeyli köyü arazisine yağmur ile birlikte düşen dolunun oluşturduğu sel suları ağaçları söktü ve derelerdeki köprünün tıkanması sebebiyle ekili alanları su bastı. Musebeyli köyünde etkili olan dolu ve yağmur nadas alanlarının olduğu bölgeye düşmesi hububata fazla bir zarar vermezken, nohut, mercimek, bağ ve bahçelerde zarar oluşturdu.

Zeki Karaca isimli vatandaş, dolunun köy arazisine düştüğünü ve oluşan sel suların bağ ve bahçeleri bastığını belirterek, evininde sel sularından zarar gördüğünü söyledi. Karaca, “Bahçeyle uğraşıyorduk aniden sel bastı. Bahçemizdeki, domates, biber, kavun ve karpuzlar tamamen sular altında kaldı. Şimdi bizde buradaki sel sularını tahliye etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Murat Yılmazer de bahçede çalıştıklarını aniden sel sularının bahçeyi sular altında bıraktığını belirterek, sebzelerin ve bazı meyve ağaçlarının zarar gördüğünü ifade etti.

Sel sularının getirdiği ağaç dalları köprüleri tıkanmasına sebep olurken, gelen iş makineleri derelerde çalışma yaptı.

Yağmur Yozgat şehir merkezinde de etkisini sürdürdü. Yağış sebebiyle yollar göle göle dönerken, yağmura tedbirsiz yakalanan bazı vatandaşların ıslanmamak için koşması dikkat çekti. Bir kadın ise evine yaklaştığı sırada aniden bastıran yağmurdan korunmak için parkda kamelyalara sığındı.