Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yumurta büyüklüğünde dolu yağışının gerçekleştiği bazı bölgelerdeki zararların tespiti için kaymakamlık çalışma başlattı. Zarar tespiti ve karşılanmasına yönelik yapılan çalışma için ilk etapta 500 kişi başvuruda bulundu.

Melikgazi ilçesine bağlı Gesi, Ağırnas, Turan, Büyükbürüngüz, Küçükbürüngüz, Subaşı mahalleleri ile Bünyan ilçesine bazı yerleşim merkezlerinde dün etkili olan dolu yağışı beraberinde maddi zarar meydana getirdi. Birçok evin camları yumurta büyüklüğündeki doludan dolayı kırıldı, çatı kaplamaları delindi. Çatılarda su ısıtılması amacıyla kurulan güneş enerji sistemlerinin camları kırıldı. Ekili arazilerde ise arpa ve buğday başakları, dolunun etkisiyle kırıldı.

Melikgazi İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nün görevlendirdiği 5 kişilik ekip bölgeye gelerek vatandaşlardan zarar tespiti için önce başvuru aldı. Yaklaşık 500 başvuru alan ekipler, ev ev dolaşarak zararları tespit etti. Evlerde en az 300, en fazla 3 bin liraya kadar varan zararlar olduğu belirtildi. Mahalle sakinlerinin başvurusuyla belirlenen zararların kaymakamlık tarafından karşılanacağı belirtildi.

Öte yandan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de dolu yağışı nedeniyle zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının erteleneceğini duyurdu. Tarım Sigortası yaptıran çiftçilerin de zararlarının TARSİM tarafından karşılanacağı belirtildi.