Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Manavgat-Side Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Kurban Bayramı öncesi bölgedeki otellerin doluluk oranının yüzde 95 seviyesinde olduğunu söyledi.

9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle iç turizminde hareketlenme olduğunu belirten Özden, bayram tatili ertesinde bölgenin turizm daralmasına gireceğine dikkat çekti. Manavgat Titreyengöl'de bir otelde açıklama yapan Ahmet Özden, bayram sonrası bölgede turist azlığı bakımında önemli ölçüde daralma olacağını belirten Özden, "Bu sezon Rus turist azlığı Side-Manavgat bölgesinde hem turist hem turizm gelirleri cirosu bakımında yüzde 15-25 arasında azalma oldu. Buda bölge turizmini önemli ölçüde etkiledi." dedi.

Turizmin her zaman barış, huzur ve güven ortamında hayat bulacağını belirten Özden, son dönemlerde ülke genelinde artan terör olayları ve Türkiye'nin yakın komşuları Irak ve Suriye'deki savaş ortamının turizm için risk oluşturduğunun altını çizdi. Manavgat'ın 250 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu unvanına sahip olduğuna dikkat çeken Özden, Antalya'ya gelen turistin 4,5 milyonunun Manavgat'ta konakladığını ifade etti.

Bu sene bölgedeki turizm seyahat acentelerinin 1 milyon rafting, 1 milyon Manavgat Irmağı'da bot ve tekne turu ile 600 bin turisti köy ve safari turuna çıkardığını vurgulayan Özden, bu rakamların çok yüksek rakam olduğunu dikkat çekti.

Manavgat'ın yatak kapasitesi yanı sıra en fazla yabancı para bozdurulan destinasyon unvanına sahip olduğunu dile getiren Özden, yaptıkları denetimlerle ilgilide şu bilgileri verdi: "Bu sene TÜRSAB olarak Side-Manavgat bölgesinde 86 denetim yaptık. Bunların 35'i faaliyet ve 58'ide ihbar denetimi. Denetimlerde 32 acenteye idari para cezası uygulandı. Denetimlerde Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat Belediyesi destek oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz."