Tedavi gördüğü sırada hastanede hayatını kaybeden iş adamının ardından 2 hasta daha domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, numuneleri Ankara’ya gönderdiklerini, sonuçlar gelmeden kesin bir şey söylemenin doğru olmayacağını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde iş adamının ölmesinin ardından, 2 hastanın daha domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığı açıklandı.

Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe, şu an için 2 hastanın daha Akciğer Enfeksiyonu nedeniyle tedavi altında olduğunu belirterek, ”Hastaların kesinleşmiş bir tanısı yok. Bunların hala sonuçları gelmedi. Sağlık Bakanlığı’na gönderdik. Birinin durumu iyi, diğerinin de biraz ateşi var, bilinci de açık. Domuz gribi diye bir şey yok, sadece şüphe var. Normal grip bile olsa o da şüphelidir.“ ifadesini kullandı.

Gökçe, 2 hastanın da numunelerini Sağlık Bakanlığı’na gönderdiklerini belirterek, “Daha net bir şey olmadığı için bir şey diyemiyoruz. Daha önce hayatını kaybeden hastanın sonucu gelmişti, onu açıkladık ama bu hastalarla ilgili kesin bir şey olmadığı için kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Sağlık Bakanlığı'ndan laboratuvar sonuçları geldiğinde anlaşılır.” şeklinde konuştu.