Domuz Gribi Verileri Tüm Türkiye yi Korkuttu

2015 yılında Türkiye de salgın hastalıklar arasında domuz gribi nin artması ve bu vakadan 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan hastalığın yeni sonuçları açıklandı. Sağlık bakanlığı yaptığı açıklamada 463 hastanın domuz gribi virüsü taşıdığı ve bu sebeple tedavilerinin devam ettiğini açıkladı. Bu veriler tüm Türkiye yi korkuttu.

A H1N1 virüsü olarak bilinen ve herkesi korkutan domuz gribinden ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Aynı zamanda bu sebeple Türkiye nin dört bir yanında hayatını kaybedenlerin olması adeta alarm etkisi yarattı. Domuz gribi, ölümcül gripler arasında yer alsa da uzmanlar yaptıkları açıklamalarda risk gruplarının tehlikede olduklarının ve risk taşımayan hastaların önlem ve tedaviler ile bu virüsten kurtulmalarının altını çizdi.

Domuz Gribi Risk Grupları

Domuz gribinde en büyük riski; yaşlılar, koronik rahatsızlığı olanlar, kalp hastaları, bebek ve çocuklar olduğunu belirttiler. İlerleye yaşlar, bağışıklık sisteminin düşük olması ve direncin az olması domuz gribi ile mücadele de olumsuz olarak görülmektedir. Bu yüzden uzmanlar antibiyotik tedavisi yanı sıra kişisel bakım ve yeme içmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.