Düzce’de av sırasında domuz saldırısı sonucu parçalanan av köpeğinin çenesine, Sakarya’da veteriner kliğinde ameliyatla plaka takıldı. Sahibinin, köpeğini hayatta tutabilmek için zamanla yarışı ise veteriner hekimin takdirini kazandı.

Düzce’de yaşayan Yaşar Öztürk’e ait av köpeği, ormanda avlanma esnasında büyük bir domuzun saldırısı sonucu ağır yaralandı. Ayrıca köpeğin çenesi de parçalandı. Köpeğini kanlar içerisinde gören Öztürk, ileri ameliyatların yapıldığını öğrendiği Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan veteriner kliniğinin yolunu tuttu. Ancak Sakarya’ya ulaştığında saat gece 01.00 olması sebebiyle veteriner kliniğinin kapalı olduğunu gördü. Öztürk, sabahı beklemeden veteriner hekimin evini bularak köpeğini veteriner kliniğine ulaştırdı.

Veteriner hekim Mustafa Yıldız, üç gün önce kendilerine getirilen köpeğin muayene ve röntgen çekimleri sonucu köpeğin alt çenesinin parçalandığını ve kemikte kayıplar ve derin yaralanmalar olduğunu gördüklerini söyledi. Köpeği hemen ameliyata aldıklarını ifade eden Yıldız, alt çenenin iki tarafına parçalanan kemikleri birleştiren bir platin plaka yerleştirdiklerini dile getirerek, şu bilgileri verdi: “Ameliyat başarılı geçti. Çene önce temizlendi. Sonra kırılan, parçalanan kemikler platin plaka ile birleştirildi. Yaklaşık 10 gün sonra sağlığına kavuşacak. Şu anda sıvı gıdalarla besleniyor. Daha sonra normal bir şekilde sert gıdaları çiğneyebilecek. Belli bir süre sonra da yeniden ava çıkabilecek. Eğer köpek getirilip ameliyat edilmeseydi kan kaybından ve çenesi kırık olması sebebiyle beslenme yetersizliğinden telef olacaktı. 65 yaşındaki sahibinin köpeğini yaşatmak için zamanla yarışması takdire değer. Bu da bir cana verdiği kıymeti gösteriyor. Bir veteriner hekim olarak kendisine bu duyarlılığı sebebiyle teşekkür ediyorum.”