Düzce’nin Asar köyünde, köy yakınlarına inen domuz saldırısına uğrayan Yaşar Kara’yı köpeği korudu. 5 yetişkin domuzun saldırısıyla ağır yaralanan ve domuzları kaçırmayı başaran Barak cinsi 4 yaşındaki av köpeği ameliyat edildi, kırılan çenesine platin takıldı.

Yaşar Kara, yoğun kar yağışı sebebiyle yiyecek sıkıntısı çeken domuzların köylerine indiğini söyledi. Domuzları kovalamak için köye yakın tarlaya doğru gittiğini, bu sırada 5 yetişkin iri domuzun kendisine doğru koştuğunu belirten Kara, “Bana saldıracaklardı. O sırada köpeğim havlayarak hızla domuzlara doğru yöneldi. Domuzlar hep birlikte köpeğime saldırdı. Epeyi boğuştular. Ancak köpeğim domuzları kaçırmayı başardı. Eğer köpeğim yanımda olmasaydı aç domuzlar bana saldıracaktı. Bu kadar büyük ve iri domuzlar beni ne hale getirirdi bilemiyorum. Köpeğim hayatımın kurtulmasında vesile oldu” diye konuştu.

Domuz saldırısı sırasında ağır yaralanan köpek ise Sakarya Arifiye ilçesinde bulunan bir veteriner kliniğine getirildi. Burada veteriner hekim Mustafa Yıldız tarafından muayene edilen ve röntgeni çekilen köpeğin alt çenesinin parçalandığı anlaşıldı. Baş kısmında derin yaralar oluşan köpek ameliyata alınarak kırık çenesine platin takıldı. Veteriner hekim Yıldız, köpeğin 45 güne kadar iyileşebileceğini dile getirerek, “Çenesi parçalandığı için platin taktık. Şu an sıvı gıda ile besliyoruz. Zamanla yumuşak gıdaları kendisi çiğneyebilecek. Tam iyileştikten sonra da normal olarak beslenecek.” bilgisini verdi.