Ağrı’da kırsal kesimlerde son günlerde görülen domuz sürüleri çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi. Yüksek kesimlerde yiyecek bulamayan domuz sürüleri köylere iniyor. Yaklaşık bir hafta önce merkez Balkaynak köyüne inen domuzlar bu sefer koyun sürüsüne dalarak, 5 koyunun telef olmasına neden oldu. Domuz sürüsü, çobanların müdahalesi ve köpeklerin kovalamasıyla kaçarak uzaklaştı.

Köyde hayvancılık yapan Hasan Kocabey, son zamanlarda domuz sürülerinin yoğun bir şekilde görüldüğünü belirterek, domuzların koyunlara zarar verdiğini söyledi. Birkaç gün önce de domuzların koyun sürüsüne daldığını hatırlatan Kocabey, bu sorun karşısında çaresiz kaldıklarını dile getirdi. Domuzların sürü şeklinde koyun sürülerine saldırdığını anlatan Kocabey, "Bir hafta önce de sürüye zarar vermeye çalıştılar. Çobanlarımız o zaman domuzların koyunlara zarar vermesine izin vermedi. Ancak bu sefer sürüye dalan domuzlar 5 tane koyunumuzun telef olmasına neden oldu." diye konuştu.

'DOMUZLAR KORKULU RÜYAMIZ HALİNE GELDİ'

Domuzların kendileri için korkulu rüya haline geldiğini aktaran Kocabey, şunları söyledi: "Domuz sürüleri bölgemize iyice yerleşmeye başladı. Sayıları oldukça fazla. Koyun sürülerimizi köyden uzaklaştıramıyoruz. Çobanlarımıza saldırmaya başladılar. Kurtlar artık zarar vermeyi bıraktı, sıra domuzlara geldi. Özellikle son bir aydır bölgede çok fazla görülmeye başladılar. Domuzlar koyunların yanı sıra tarım arazilerimize de zarar veriyor. Ağırlıkları fazla olduğundan dolayı koyunları eziyorlar. Bununla ilgili nasıl bir yöntem alınır bilmiyoruz ama sıkıntı yaşıyoruz."
Kocabey, kendileri dışında bölgede bulunan köylülerinde aynı sıkıntıyı yaşadığını da dile getirdi.