Havza Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, ilçede mevcut meyve bahçelerinde budama çalışmalarının başladığını belirterek, "Budama konusunda çiftçilerimize gerekli teknik destek sağlanmakta, ayrıca çiftçilerimiz ani don olaylarına karşı tedbirli olmalılar." dedi.

Çalışmaları yakından takip eden İlhan; Budamanın meyvecilik açısından önemli olduğuna değinerek, "İlçemizde Erikbelen, Dereköy, Kamlık, Demiryurt ve Ortaklar mahallerinde meyve bahçeleri mevcut ve bu bahçelerde elma, kiraz ve ceviz üretimi yapılmakta. İyi bir budama hem ağacın gelişmesinde hem de ekonomik kazancın artmasında önemli bir rol oynamaktadır." açıklamasını yaptı.

Havza Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak kendilerinden istenen teknik desteği tüm meyve yetiştiricilerine verdiklerini dile getiren İlhan, çiftçilere bir de zirai don uyarısında bulunarak dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. İlhan, "Çiftçilerimiz ani don olaylarına karşı tedbirli olmalılar. Tarımsal üretiminde meydana gelen zararlar, genellikle mevsimsel olarak bu aralıkta meydana geldiğinden, üreticilerimizin tedbirlerini bu periyot için planlaması, meydana gelebilecek zararı en aza indirecektir." diye konuştu.