Van merkezden 39 kilometre uzaklıktaki Muradiye ilçesindeki Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi, yılın her döneminde büründüğü farklı güzelliklerle insanları kendine hayran bırakıyor. Havanın gece eksi 20 dereceye düştüğü Muradiye'de şelale tamamen dondu. Travertenleri andıran şelaleye ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü, seyrine doyum olmayan görüntü oluşturdu. Gökyüzünün eşsiz maviliği ve bembeyaz kar örtüsü arasında Pamukkale travertenlerini andıran şelale, fotoğraf sanatçılarının yanı sıra şehre gelen misafirlerin de ilgi odağı oldu.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinden şelaleyi görmek için gelen Sevda Ceylan, gördüğü manzaraya hayranlığını gizleyemedi. Ceylan, arkadaşının Muradiye Şelalesi'nin çok güzel olduğunu söylediğini belirterek, "Ben çok merak ettim ve arkadaşımı ziyarete gelmişken şelaleyi de göreyim dedim. Anlattıkları kadar var. Muradiye Şelalesi bu haliyle çok güzel görünüyor, iyi ki gelmişim. Bu kış ayında şelalenin mavi gökyüzüyle birleşmesi harika bir görünüm oluşturuyor. Güneş, su ve kar her yönüyle harika. Bu kışlık bir görüntü, yaz aylarında daha güzel olduğunu söylüyorlar. Şimdiden çok merak ettim. Yazın da gelip bu doğa harikasını görmek istiyorum." dedi.

Şelaleyi görmeye gelen Haydar Gökalp isimli vatandaş ise buz tutan şelalenin uç noktasına kadar çıkarak sevinç gösterisi yaptı.