İstanbul’da, dondurma firmalarının ‘bedava’ yazan çubuklarının sahtesini üreterek piyasaya süren 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bedava yazan çubukları anlaştıkları bazı marketlerden toplu olarak değiştirdikleri, aldıkları dondurmaları ise yarı fiyatına başka marketlere sattıkları öğrenildi.

Bir dondurma firması, piyasaya sürdükleri ‘bedava’ çubuklarından daha fazlasının geri gelmesi üzerine şikayette bulundu. Firma yetkilileri şikayet dilekçelerinde "Bizim kullanıcılar için hazırladığımız çubukların çok daha fazlası geri geliyor. Bazılarının sahte olduğundan şüpheleniyoruz." dedi.

Şikayet üzerine araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde bulunan bir iş hanında sahte ‘bedava’ çubukları üretildiğini tespit etti. İş hanına baskın yapan polis, Cem S. (27) ve Ahmet A.(35) isimli şüphelileri gözaltına aldı. İşyerinde yapılan aramada binlerce üzerinde "Bedava" yazan dondurma çubuğu ile bu çubukların yapımında kullanılan makineler ele geçirildi.

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin bu işi 3 yıldır yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin bedava yazan çubukları anlaştıkları bazı marketlerden toplu olarak değiştirdikleri, aldıkları dondurmaları ise yarı fiyatına başka marketlere sattıkları öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.