Bursa’nın Kestel ilçesinde büfeden dondurma alma tartışması toplumsal olaya dönüştü. İki kişinin yaralandığı olayda 50 kişilik grup büfeyi basarak maddi zarar verdi. Olayın ardından sanal alemde başlayan ‘oruç ve alevi’ tartışması bizzat yaralılar tarafından yalanlandı.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Kestel Ahmet Vefik Paşa Mahallesi'nde bulunan Kent Parkı'nda yaşandı. İddiaya göre, parka giden Nurgül ve Daimi Gül çifti, dondurma alması için 10 yaşındaki çocukları Murat’a para verip park içerisinde Şentürk Kırdudu tarafından işletilen büfeye gönderdi. Murat Gül’ün dondurma istediği Kırdudu’nun oğlu Can Kırdudu, işinin olduğunu, bir süre beklemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine anne ve babasının yanına dönen Murat Gül, kendisine dondurma verilmediğini ifade etti. Duruma sinirlenen Nurgül Gül büfeye giderek Can Kırdudu ile tartışmaya başladı. Büfeye gelen baba Daimi Gül de Can Kırdudu’na tokat attı.

Gül ailesinin büfeden ayrılmasının ardından olayı öğrenen Şentürk Kırdudu, bir arkadaşıyla birlikte ailesinin arkasından gitti. Taraflar arasında yaşanan kavgada kafasına kürekle vurulan baba Daimi Gül, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yaralanan Nürgül Gül de aynı hastaneye kaldırıldı.

Daha sonra kavgayı haber alan Gül çiftinin yaklaşık 50 kişi oldukları belirtilen yakınları, saat 22.00 sıralarında parka gelerek büfeyi taşladı. Grup, polisin müdahalesiyle dağıldı.

Kavganın ardından sosyal medyada ailenin alevi olduğu ve oruç tutmadıkları için dövüldüğü iddiaları dolaşmaya başladı. Ancak yaralanan Nurgül Gül’ün ilk ifadesinde kavganın ‘çocuğa dondurma verilmemesi’ yüzünden başladığını söylediği öğrenildi.