Kocaeli'de yayınlanan yerel 'Kocaeli Gazetesi'nin branşlarında en iyilerin seçildiği 'Doruktakiler Ödülleri' sahiplerini buldu. Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesi ve Yılın Profesyonel yöneticisi dalında Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, 2 ödül kazandı.

Kocaeli Gazetesi'nin 1991 yılından bu yana düzenlediği her yıl kendi branşında en iyi olanların seçildiği 'Doruktakiler Ödülleri'nin dağıtımı için Başiskele Wellborn Otel'de tören yapıldı. Törene Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, ödül almaya hak kazananlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Kocaeli Gazetesi Genel Müdürü Erkan Ünal, yaptığı konuşmada, eleştirmeyen gazetelerin demokrasiye katkı sağlamadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Siyasetin her alanında menfaat görmeye alıştık. Ancak toplumun bir menfaat abidesi haline gelmesine şahit olmak ağlanacak bir durumdur. ‘Al gülüm, ver gülüm’ şu an ülkemizdeki sosyal hayatı en iyi anlatan cümledir. Sıradan konularda bile, karşınızdaki kişi ‘Bu işte benim ne menfaatim var?’ diye sorabiliyor. Bundan dolayıdır ki, menfaat içermeden yapılan girişimlere kuşkuyla bakılıyor ve ‘Bunun arkasında ne var acaba?’ diye düşünülüyor.”

Vali Yardımcısı Aziz İnci ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Her şeyden önce 50 yıllık bir gazete okuyucusu ve bir Kocaelili olarak karşınızdayım. Geleli 2 yıl oldu ancak benim burayla bağım çok eskilere dayanıyor. Ben Sakaryalıyım. Bir zamanla Sakarya Kocaeli’ye bağlıydı bu hala da devam ediyor. Binalar yapıyoruz, müesseseler kuruyoruz ama 41 yıl önce bir mali gazete kurmak ve onu 41 yıl devam ettirmek çok büyük bir başarıdır. Basının hangi koşullarda çalıştığını bilen bir insanım. Bunun için 41'inci yılında Kocaeli Gazetesi’nin tüm çalışanlarına 41 kere maşallah diyor ve yolunuz açık olsun diyorum.”

Kocaeli'nin tanınmış siyasetçileri, iş adamları, akademisyenleri ve daha pek çok meslek grubundan kişilerin katıldığı gecede Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesi ile 'Jüri Özel Ödülü'nü ve 'Yılın Profesyonel Yöneticisi' ödülünü kazandı. İzmit eski Belediye Başkanı Erol Köse, eğitime verdiği destek, elektronik kitap okuyucusu E-Reader'i geliştiren Emre Yıldız'a 'Yılın Girişimcisi' ödülüne layık görüldü. Gecede, 24 branşta 24 isme' Doruktakiler Ödülü' verildi.

ÖDÜL ALANLAR

YILIN OLAYI

TÜPRAŞ’ın fuel oil dönüşüm projesi

YILIN SANATÇISI

Aytül Ö. Akbaş (Fotoğraf Sanatçısı)

YILIN GİRİŞİMCİSİ

Emre Yıldız - Okuu A.Ş. firma sahibi

YILIN İŞADAMI

Ender Kayan (Es-Süt ve Esoto sahibi)

YILIN PROFESYONEL YÖNETİCİSİ

Yavuz Erkut (TÜPRAŞ Genel Müdürü)

YILIN ÇEVRECİSİ

KORDSA Global Başkan Ceo'su Cenk Alper

YILIN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

İsmail Baran - Körfez Belediye Başkanı

YILIN EĞİTİMCİSİ

Sadık Akar - Körfez Atatürk Lisesi Müdürü

YILIN BİLİM İNSANI

Prof. Dr. Mustafa Çanakçı (KOÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı)

YILIN MUHTARI

Ahmet Mirzaoğlu (İzmit Yahya Kaptan Mahallesi)

YILIN ESNAFI

Mehmet Çöven (Çövenoğulları Pastanesi/KÖRFEZ)

YILIN SAĞLIKÇISI

Prof. Dr. Nazım Mutlu (KOÜ Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi eski Başhekimi)

YILIN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ

Kocaeli Huzurevini Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği - Olcay Ilıcalı

YILIN BÜROKRATI

Dr. Fatih Akbulut (MARKA Genel Sekreteri)

YILIN SPORCUSU

Ufuk Koçak (Dünya Şampiyonu Engelli Sporcu)

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ

Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu (KOÜ eski Rektörü)

Cengiz Kavan (Okul Yapımı)

Selim Yürekten (Okul Yapımı)

GÜBRETAŞ (Okul Yapımı)

Şerif Ünan (Eğitime Destek)

Erol Köse (Eğitime Destek)

Cevdet Şimşek (57 yaşında üniversiteyi bitirdi)

Özel Cihan Hastanesi Ortakları

Özel Gölcük Aile Konak Hastanesi Ortakları