Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, termik santrale olumlu ÇED Raporu çıkması nedeniyle protesto yürüyüşü yaptı.

DOSAB sanayi bölgesinde bir araya gelen onlarca kişi, pankartlar açarak yürüyüş gerçekleştirdi. “Termik yapma boşuna, yıkacağız başına” şeklinde slogan atan gruba, çocuklar da destek verdi. Bir kadının köpeği ile yürüyüşe katılması ilginç görüntüler oluşturdu. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak da eylemecilere destek verdi.

Platform adına açıklama yapan Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, termik santral için olumlu ÇED raporu verildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Hükümet ve Çevre Bakanlığı bu tutumuyla bir kez daha halkın değil, sermayenin yanında olduğunu ortaya koydu. DOSAB’da bulunan 100 patronun çıkarı için yüz binlerce yurttaşın sağlığının olumsuz etkilenmesine göz yumdu. Bursa kent merkezine kömürlü termik santral yapılması bir kent cinayetidir. Güzel Bursa’mızın içindeki insanlarla birlikte ölüme gönderilmesidir. Biz Bursa’da yaşayanlar, bu kent cinayetine itiraz ediyoruz. Yeşilliği ile anılan Bursa, Kara Bursa olarak anılmasın istiyoruz. DOSAB ölüm santrali yüzünden gebeler etkilenmesin, çocuklarımız hastalanmasın, hemşerilerimiz erken ölmesin diye sonuna kadar direneceğiz.”

Aksoy, ÇED Raporu’na karşı dava açmak için 24 Ağustos’ta adliyede toplanacaklarını ifade etti.