Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) yapılması planlanan termik santraline karşı eylemler sürüyor. Termik Santrale Hayır Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde DOSAB yönetimine ‘son uyarı’ yapıldı.

DOSAB merkez camisinde toplanan vatandaşlar sloganlar eşliğinde yürüyerek geldikleri DOSAB yönetim kurulu binası önünde açıklama yaptı. “DOSAB bu kara sevdadan vazgeç” pankartı taşıyan vatandaşlar “Termik yapma boşuna, yıkacağız başına”, “Zehir solumak istemiyoruz.”, “Bursa uyuma ovana sahip çık”, Termiye inat, yaşasın hayat”, “DOSAB şaşırma sabrımızı taşırma” ve “Vur vur inlesin DOSAB dinlesin” şeklirde slogan attılar.

Platform adına açıklamada yapan Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, bu zamana kadar termik santralin yapılmaması için yaptıkları eylemlerin görmezden gelindiğini belirterek, meslek grupları olarak meslek bilinciyle anlatmalarına rağmen işin ciddiyetini bir türlü öğretemediklerini söyledi.

SÖYLENECEK SÖZ KALMADIĞINI SÖYLEMEK İÇİN BURADAYIZ

Ertuğrul Aksoy, DOSAB yönetimin son kez uyardıklarını ifade ederken, “DOSAB yönetimini bir kez daha uyarıyoruz; bu kara ve kirli sevdadan vazgeçin. Vatandaşlar, halkımız zaten sözünü söyledi, söylenecek söz yok, kalmadı. DOSAB yönetimini bir kez daha uyarıyoruz. Rant uğruna Bursa halkının sağlığı, geleceği ve doğasını yok edecek kirli projenizden vazgeçin. Bu güne kadar sürdürdüğümüz mücadelede tüm yetkilileri bir kez daha uyarmak ve söylenecek sözlerin bittiği noktada olduğumuzu duyurmak için buradayız.” dedi.

Başta Bursa valisi olmak üzere tüm yetkilileri görevlerini halkın yararına yapmaları konusunda uyaran Ertuğrul Aksoy, şunları söyledi: “DOSAB termik santrali konusunda sözde tarafsız olduğunu söyleyen, ancak halkın sağlığını düşünerek ÇED raporuna olumlu görüş vermeyen ilk halk sağlığı müdürünü istifaya zorlayan, baskıcı, dayatmacı Bursa valisine, kamu adına görev yapması kanun yönetmelik ve planları halkın, kamunun ortak yararları adına uygulaması ve uygulatması gereken tüm kurum ve kuruluşları, kendi il meclis kararını görmezden gelerek ‘yetki alanımız dışında’ diyerek ÇED raporuna olumlu rapor vererek, Büyükşehir belediye başkanını, kar, rant hırsının gözlerini kör, kulaklarını sağır ettiği, halkın sağlığını geleceğini Bursa ovasını, toprağını, suyunu, havasını tarımını hiçe sayan DOSAB yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz.”

BU ZULMÜ BİZE YAPMAYIN

Panayır Mahalle muhtarı Dursun Kara ise, DOSAB yönetiminden bu kararından vazgeçmesinin isterken, “Bir kez daha DOSAB yönetimine ve ÇED raporunu veren yetkililere bende sesleniyorum; bu sevdadan vazgeçin, bizleri daha fazla üzmeyin, bizde sizleri üzmeyelim. Bu zulmü bize yapmasınlar.” şeklinde konuştu.